https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policiste-patraji-po-vandalovi-ktery-v-prostejove-nici-stromy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policisté pátrají po vandalovi, který v Prostějově ničí stromy

13.1.2016 08:12 | PROSTĚJOV (ČTK)
Kmeny jsou poškozeny ostrým předmětem. Ilustrační obrázek
Kmeny jsou poškozeny ostrým předmětem. Ilustrační obrázek
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na více než dvou desítkách míst v Prostějově poničil stromy neznámý vandal, po němž pátrají policisté i strážníci. Poškozeny byly kmeny více než stovky stromů a jejich počet se stále zvyšuje. Škoda činí několik desítek tisíc korun, řekla mluvčí radnice Anna Kajlíková.
 

Prvních poničených stromů si lidé v Prostějově všimli na přelomu let 2014 a 2015. "Dosud byly zjištěny poškozené stromy v celkem 24 lokalitách na celém teritoriu města," uvedla Kajlíková.

Policisté v těchto dnech požádali veřejnost o pomoc při pátrání po vandalovi, kterému za oběť padly nově vysazené i vzrostlé stromy. Jejich kmeny jsou poškozeny ostrým předmětem. "Jedna z vyšetřovacích verzí je ta, že k poškození stromů dochází při výcviku psů bojových plemen," řekl ČTK krajský policejní mluvčí František Kořínek.

Městská policie se nedávno nechala slyšet, že na vybraných místech instaluje speciální fotopasti. Tato maskovaná zařízení, které lze instalovat i na strom, nenápadně pořídí snímek v okamžiku, když ve svém okolí zaregistrují pohyb. Zda už byly fotopasti v Prostějově nastraženy, nechala mluvčí radnice bez komentáře.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist