https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/singapur-zmrazil-pocet-aut-na-svych-silnicich-dalsi-uz-nechce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Singapur zmrazil počet aut na svých silnicích, další už nechce

24.10.2017 09:01 | PRAHA (ČTK)
Pětimilionový Singapur od příštího roku zakáže, aby na jeho silnice vyjely další automobily.  Důvodem je nedostatek pozemků pro nové silnice a přeplněnost stávajících komunikací.
Pětimilionový Singapur od příštího roku zakáže, aby na jeho silnice vyjely další automobily. Důvodem je nedostatek pozemků pro nové silnice a přeplněnost stávajících komunikací.
Pětimilionový Singapur od příštího roku zakáže, aby na jeho silnice vyjely další automobily. Oznámil to místní úřad pozemní dopravy (LTA). Důvodem je nedostatek pozemků pro nové silnice a přeplněnost stávajících komunikací. Počet automobilů reguloval Singapur už dříve, ročně jich smělo vyjet maximálně o 0,25 procenta více než rok předchozí.
 

Podle nového rozhodnutí LTA se počínaje únorem příštího roku nepočítá s žádným nárůstem počtu aut. Vláda se chce tímto regulačním pravidlem zabývat znovu nejdříve v roce 2020.

Singapur se rozkládá na území asi 720 kilometrů čtverečních a má 5,6 milionu obyvatel. Zhruba 12 procent území zaujímají silnice, na nichž loni jezdilo asi 600.000 automobilů.

LTA ve zdůvodnění svého rozhodnutí uvedl, že narůstá počet nových majitelů aut, což v kombinaci s nedostatkem pozemků "vytváří velký problém pro kvalitu městského způsobu života" v Singapuru.

Počet obyvatel tohoto ostrovního státu od roku 2000 vzrostl o 40 procent. Stát vlastnictví i prodej aut přísně kontroluje a ve srovnání se Spojenými státy tam jsou auta i čtyřikrát dražší.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist