https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-bavorsku-hledaji-vlky-kteri-utekli-z-obory-u-ceskych-hranic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Bavorsku hledají vlky, kteří utekli z obory u českých hranic

6.10.2017 16:36 | PRAHA (ČTK)
Z obory v Bavorském lese nedaleko českých hranic uteklo v noci na dnešek šest vlků, po nichž se nyní intenzivně pátrá. Ilustrační snímek
Z obory v Bavorském lese nedaleko českých hranic uteklo v noci na dnešek šest vlků, po nichž se nyní intenzivně pátrá. Ilustrační snímek
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Z obory v Bavorském lese nedaleko českých hranic uteklo v noci na dnešek šest vlků, po nichž se nyní intenzivně pátrá. Jedno zvíře přejel a usmrtil regionální vlak, několik dalších bylo spatřeno ve volné přírodě, ale chytit se je zatím nepodařilo, informovala podle agentury DPA správa Národního parku Bavorský les.
 

Vlci utekli z obory ohrazené vysokým plotem u obce Lindberg, která leží asi 15 kilometrů od Železné Rudy na českém území. Zřejmě byla otevřená branka a cizí zavinění není podle policie vyloučené. Nicméně se nevychází z toho, že by šlo o trestný čin.

"S maximálním nasazením děláme vše pro to, abychom zvířata opět odchytili," řekl vedoucí národního parku Franz Leibl. Oblast podle něj postupně pročesávají tři desítky lidí rozdělených do skupin, zatím ale bez úspěchu.

V oboře u Lindbergu žije devítičlenná vlčí smečka, uvedla DPA. Podle správy parku jsou všechna tato zvířata celý život zvyklá na lidskou péči, a proto ve volné přírodě nemohou dlouho přežít.

Odborníci tvrdí, že lidem od vlků nehrozí nebezpečí. Nicméně varují, aby se k nim nikdo nepřibližoval ani je nefotografoval. Místní obyvatelé ani návštěvníci by je také neměli krmit.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist