https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-zacal-festival-veganstvi-upozornuje-na-utrpeni-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně začal festival veganství, upozorňuje na utrpení zvířat

5.3.2018 05:00 | BRNO (ČTK)
Příchozí se budou moci například seznámit s tím, jak lze sestavit veganský jídelníček pro sportovce, jaký je zdravotní přínos rostlinné stravy nebo jídelníček pro začátečníky. Zájemce čeká i přednáška o zneužívání zvířat ve velkochovech. Chybět nebudou ani stánky s veganským občerstvením a materiály o rostlinné stravě a ochraně zvířat. / Ilustrační foto
Příchozí se budou moci například seznámit s tím, jak lze sestavit veganský jídelníček pro sportovce, jaký je zdravotní přínos rostlinné stravy nebo jídelníček pro začátečníky. Zájemce čeká i přednáška o zneužívání zvířat ve velkochovech. Chybět nebudou ani stánky s veganským občerstvením a materiály o rostlinné stravě a ochraně zvířat. / Ilustrační foto
V Brně v sobotu začal devítidenní festival Veganfest, jehož cílem je ukázat lidem veganský styl života a upozornit na utrpení zvířat. V sobotu to řekla Eva Burkertová z pořádajícího spolku Kolektiv pro zvířata. Za devět dní očekává zhruba tisícovku návštěvníků. Akce nabídne koncerty, besedy, workshopy i ochutnávku veganského jídla. Vegani nejedí žádné živočišné výrobky, vedle masa jsou to i vejce, mléko a podobně.
 

Festival se koná v Café Práh a je přístupný zdarma. "Chceme ukázat, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům, ale i zdravý a zábavný. Uskuteční se řada přednášek, ukázky vaření, workshopy i koncert s veganskou tématikou," uvedla Burkertová.

Příchozí se budou moci například seznámit s tím, jak lze sestavit veganský jídelníček pro sportovce, jaký je zdravotní přínos rostlinné stravy nebo jídelníček pro začátečníky. Objeví se ale i témata veganství a politika, právní příležitosti nebo veganství v armádě.

"Ve workshopech si zájemci mohou vyzkoušet výrobu domácí kosmetiky nebo jednoduché vaření s ochutnávkou. Tyto workshopy se budou odehrávat v prostorách Mistogalerie na Skleněné louce na Kounicově ulici a v My Kitchen na Husově ulici," doplnila Burkertová.

Zájemce čeká i přednáška o zneužívání zvířat ve velkochovech. "Na to klademe velký důraz. Kvůli tomu všemu Veganfest děláme, abychom šířili povědomí o utrpení zvířat," řekla pořadatelka k sedmému ročníku. Chybět nebudou ani stánky s veganským občerstvením a materiály o rostlinné stravě a ochraně zvířat.

Kolektiv pro zvířata vznikl v roce 2009 a nyní má pět členů. Pořádá celoroční aktivity jako pouliční promítání, protesty nebo happeningy i veganské společenské večery.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

FV

Franta Vokřahlo

29.3.2018 05:17
1, Když jíte rostlinu zabíjíte také živého tvora kterým rostlina je, takže je to celé dosti nesmyslné, nemohli bychom jíst nic.
2, Chovaná zvířata by měla mít zajištěn kvalitní život (možno vztáhnout též na rostliny), což ve velkochovech, klecích a pod. rozhodně není zajištěno.
3, Jedno z rozumných řešení představuje ekologické zemědělství které zajišťuje mnohem lepší podmínky zvířatům (rostlinám) a neochuzuje člověka o cenné součásti výživy - bílkoviny a další.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist