https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-zacal-filmovy-festival-ekofilm-tematem-je-voda-a-sucho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně začal filmový festival Ekofilm, tématem je voda a sucho

13.10.2016 12:51 | BRNO (ČTK)
Téma letošního ročníku vybralo pořádající ministerstvo životního prostředí kvůli jeho aktuálnosti
Téma letošního ročníku vybralo pořádající ministerstvo životního prostředí kvůli jeho aktuálnosti
Foto | Victor Ranedo / Ekolist.cz
Voda a sucho jsou hlavním tématem 42. ročníku mezinárodního filmového festivalu Ekofilm, který ve čtvrtek začal v Brně. Festival představuje především nezávislé dokumenty s tematikou životního prostředí. V soutěžní části nabízí 40 filmů z celého světa.
 

Soutěží se ve třech kategoriích. Kategorie enviro se zaměřuje na stav životního prostředí, snímky v kategorii heritage se zabývají kulturním dědictvím a činností člověka. Třetí sekcí jsou krátké film, které se promítají ve třech blocích.

Vítěze každé kategorie vybírá porota složená z odborníků a osobností z oblasti dané problematiky. Festival potrvá do soboty, kdy pořadatelé vyhlásí vítěze.

"Za každý navštívený film divák získá razítko, pokud diváci nasbírají tři razítka, mohou si vybrat některý z dárkových předmětů. Na každém stanovišti máme někoho, kdo divákům ochotně pomůže, do organizace se zapojilo přes 30 dobrovolníků," řekla ČTK koordinátorka dobrovolníků Karolína Poláčková.

Festivalové projekce se uskuteční v Sále Břetislava Bakaly a v budově Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Většina doprovodného programu je umístěna do Otevřené zahrady v Údolní ulici, pro nejširší veřejnost je připraven ekostan na náměstí Svobody. Doprovodný program tvoří výstavy, koncerty a dílny.

V pátek nabídne festival promítání jednoho z nesoutěžních filmů, Deepwater Horizont: Moře v plamenech, po něm je připravena beseda s ředitelem české pobočky Greenpeace Davidem Murphym.

Festivalu se zúčastní i ministr životního prostředí Richard Brabec. Ve čtvrtek bude besedovat na dvou dikuzích. V sobotu 15. října předá zástupce MŽP na slavnostním zakončení hlavní cenu pro nejlepší film festivalu.

Téma letošního ročníku vybralo pořádající ministerstvo životního prostředí kvůli jeho aktuálnosti. Vstup na festival je zdarma, diváci se pouze musejí zaregistrovat na webových stránkách, kde také najdou program všech projekcí i doprovodného programu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist