https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-japonsku-vyvolalo-rozhorceni-kluziste-se-zamrzlymi-rybami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Japonsku vyvolalo rozhořčení kluziště se zamrzlými rybami

29.11.2016 09:04 | TOKIO (ČTK)
"Zneužívat zvířata pro pobavení je špatné," napsal zábavnímu parku jeden z komentujících, další dodal, že provozovatelé "nemají úctu k životu"
"Zneužívat zvířata pro pobavení je špatné," napsal zábavnímu parku jeden z komentujících, další dodal, že provozovatelé "nemají úctu k životu"
Zábavní park na západě Japonska vyvolal vlnu kritiky kvůli kluzišti, kde skrz led prosvítalo na 5000 mrtvých ryb. Provozovatelé atrakce uvedli, že chtěli u bruslařů navodit pocit, že se pohybují po zamrzlém oceánu. Zdůraznili rovněž, že ryby byly do ledu uloženy již usmrcené, a nebyly v něm pohřbeny zaživa. Park se za nevhodnou atrakci omluvil a kluziště uzavřel.
 

Kluziště bylo v zábavním parku Space World ve městě Kitakjúšú otevřeno 12. listopadu. Bruslařský okruh o délce 250 metrů se měl podle provozovatelů stát "neslýchanou atrakcí" i díky 25 druhům různých ryb na modrém podkladě, které měly navozovat dojem, že plavou pod ledem.

Na facebookové stránce zábavního parku byly vystaveny fotografie, na nichž jsou vidět ryby s otevřenými tlamami zpola zamrzlé do ledu. Na dalších snímcích byly ryby poskládané do ledu tak, aby tvořily různé obrazce - kupříkladu šipku či nápis HELLO.

Na některých fotografiích byli také v ledu další mořští živočichové jako krabi či rejnoci, ačkoli park uvedl, že šlo pouze o zvětšené obrázky mořské fauny. Ryby byly prý koupeny na rybím trhu a byly nevhodné ke konzumaci

Řada diskutérů na internetu reagovala rozhořčeně. "Chudáci ryby," stálo v jednom z komentářů. "Zneužívat zvířata pro pobavení je špatné," psal jiný uživatel, zatímco další dodal, že provozovatelé "nemají úctu k životu".

Představitel parku zpravodajskému serveru BBC News řekl, že kluziště bylo v neděli uzavřeno a ryby budou z ledu odstraněny. "Plánujeme vrátit kluziště do normálního stavu," prohlásil. Datum znovuotevření není jasné, mělo by to být ale "někdy v průběhu prosince".

Generální ředitel Tošimi Takeda prohlásil, že za ryby bude uspořádán vzpomínkový obřad.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist