https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-moravskoslezskem-kraji-pretrvavaji-zhorsene-rozptylove-podminky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Moravskoslezském kraji přetrvávají zhoršené rozptylové podmínky

3.12.2017 14:46 | OSTRAVA (ČTK)
Podle aktuálních hodinových koncentrací meteorologové situaci v regionu hodnotili různě, nejhorší byla v Havířově a Věřňovicích, kde ji označili jako špatnou. Ilustrační snímek.
Podle aktuálních hodinových koncentrací meteorologové situaci v regionu hodnotili různě, nejhorší byla v Havířově a Věřňovicích, kde ji označili jako špatnou. Ilustrační snímek.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
V Moravskoslezském kraji přetrvávají zhoršené rozptylové podmínky. Imisní limit pro polétavý prach, který je 50 mikrogramů na metr krychlový, byl odpoledne na řadě měřicích stanicích dvojnásobně překročen. Průměrné denní koncentrace polétavého prachu v ovzduší (PM10) byly nejvíce překročeny ve Věřňovicích na Karvinsku, kde bylo odpoledne naměřeno 144 mikrogramů na metr krychlový. Vyplývá to z informací zveřejněných Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ).
 

Podle aktuálních hodinových koncentrací meteorologové situaci v regionu hodnotili různě, nejhorší byla v Havířově a Věřňovicích, kde ji označili jako špatnou. "Rozptylové podmínky budou dobré, večer a zpočátku noci mírně nepříznivé. Průměrné 24hodinové koncentrace suspendovaných částic PM10 budou překračovat hodnotu stanoveného imisního limitu, zejména zpočátku místy i dvojnásobně," uvedli meteorologové.

Smog postihuje region hlavně na podzim a v zimě. Kvalitu ovzduší ovlivňuje nejen průmysl, ale i doprava a topení v domácnostech a podle odborníků také nečistoty, které do kraje míří ze sousedního Polska.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist