https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/1-3-miliardy-chce-dat-ministerstvo-pro-mistni-rozvoj-na-podporu-nizkoemisnich-vozidel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

1,3 miliardy chce dát Ministerstvo pro místní rozvoj na podporu nízkoemisních vozidel

22.1.2016 12:08 | PRAHA (ČTK)
Výzva je zaměřena na nákup silničních nízkoemisních vozidel využívajících alternativní palivo CNG nebo LNG, elektřinu nebo vodík a nákup drážních vozidel městské dopravy pro zajištění dopravní obslužnosti podle smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících.
Výzva je zaměřena na nákup silničních nízkoemisních vozidel využívajících alternativní palivo CNG nebo LNG, elektřinu nebo vodík a nákup drážních vozidel městské dopravy pro zajištění dopravní obslužnosti podle smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) má na podporu nízkoemisních a bezemisních vozidel připraveno přes 1,3 miliardy korun. Kraje a obce tak mohou žádat o peníze například na tramvaje a trolejbusy. O podporu lze žádat od 29. ledna do 29. července, uvedlo MMR v dnešní zprávě. Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 200 milionů korun, minimální výše činí pět milionů korun.
 

"Chceme se jednak zasadit o šetrnější využívání pohonných hmot, ale zejména nám jde o čistší ovzduší v našich městech a obcích. Nové dopravní prostředky ocení cestující využívající autobusovou dopravu i městskou hromadnou dopravu. Peníze mohou jít na nákup tramvají a trolejbusů," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO).

Výzva vyhlášená v rámci Integrovaného regionálního operačního programu s názvem "Nízkoemisní a bezemisní vozidla" je zaměřena na nákup silničních nízkoemisních vozidel využívajících alternativní palivo CNG nebo LNG, nákup silničních bezemisních vozidel využívajících alternativní palivo elektřinu nebo vodík a nákup drážních vozidel městské dopravy pro zajištění dopravní obslužnosti podle smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících.

Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou kraje a obce, pokud poskytují veřejné služby v přepravě cestujících samy, a dopravci ve veřejné dopravě na základě smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících.

Z Evropského fondu pro regionální rozvoj půjde na dotace 1,15 miliardy korun, ze státního rozpočtu to bude maximálně 67,5 milionu korun.

Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. října 2018. Projektové záměry a žádosti bude možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky v jednotlivých krajích.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist