https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/americti-a-thajsti-vojaci-vypili-po-spolecnem-cviceni-kobri-krev
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Američtí a thajští vojáci vypili po společném cvičení kobří krev

20.2.2018 07:00 (ČTK)
Rituálu s hadí krví se zúčastnilo několik desítek vojáků. Účastníci akce byli v thajské džungli dlouhé dny odkázáni pouze na syrovou stravu bez nároku na její tepelné zpracování. Hlavní součástí jejich jídelníčku byli čerstvě zabití gekoni, tarantule nebo štíři. / Ilustrační foto
Rituálu s hadí krví se zúčastnilo několik desítek vojáků. Účastníci akce byli v thajské džungli dlouhé dny odkázáni pouze na syrovou stravu bez nároku na její tepelné zpracování. Hlavní součástí jejich jídelníčku byli čerstvě zabití gekoni, tarantule nebo štíři. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Peka / Pixabay
Američtí a thajští vojáci včera zapili úspěšný konec letošního společného cvičení krví z kobry. Do mezinárodního cvičení s názvem Cobra Gold, které je jedním z největších v Asii, byli zapojeni vojáci z několika zemí, včetně 6800 příslušníků americké námořní pěchoty. Proti loňsku je to dvojnásobek. Uvedla to agentura AFP.
 

Rituálu s hadí krví se zúčastnilo několik desítek vojáků. Účastníci akce byli v thajské džungli dlouhé dny odkázáni pouze na syrovou stravu bez nároku na její tepelné zpracování. Hlavní součástí jejich jídelníčku byli čerstvě zabití gekoni, tarantule nebo štíři, na nichž se v první řadě učili, jak je nejprve zbavit smrtonosného jedu.

Vojáci se také učili, jak se dostat k čerstvé vodě vymačkané například z kmenů stromů nebo jak rozlišovat jedlé rostliny.

"Je to poprvé, co piji hadí krev. Není to něco, čemu bychom v Americe holdovali příliš často," řekl agentuře AFP seržant Christopher Fiffie. Zároveň vyjádřil důvěru v to, že hlt krve, kterému se mu dostalo, okamžitě nevyzvrací.

Již 37. ročníku operace Cobra Gold se v thajské provincii Čchonburí zúčastnily vedle Spojených států a Thajska rovněž Indonésie, Japonsko, Malajsie, Jižní Korea a Singapur. Desetidenní cvičení sledovali rovněž pozorovatelé z 29 států světa.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist