https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/boj-proti-klimatickym-zmenam-je-plytvani-casem-a-penezi-rika-arcibiskup-pell
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Boj proti klimatickým změnám je plýtvání časem a penězi, říká arcibiskup Pell

21.11.2011 09:19 | SYDNEY/HODONÍN (Ecomonitor)
Podle Pella jsou zastánci boje proti klimatickým změnám horliví až fanatičtí.
Podle Pella jsou zastánci boje proti klimatickým změnám horliví až fanatičtí.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Na výročním zasedání klimaskeptické nadace Global Warming Policy Foundation přirovnal sydneyský arcibiskup George Pell emisní povolenky středověkému prodeji odpustků. Podle Pella jsou zastánci boje proti klimatickým změnám horliví až fanatičtí, píše server ENN.
 

Kardinál ve své řeči konstatoval, že boj s klimatickými změnami rozhodně nebude snadnou záležitostí a bude vlády i občany zemí stát nemalé peníze na daních.

Svou řeč uvedl latinským citátem „In dubio non agitur“ (V případě pochybností nejednej). „Jako biskup, sluha Boží, který pravidelně káže k věřícím nejrůznějšího postavení i věku, chápu a rozumím obavám veřejnosti. A rozumím i propagandě ekologických klima-extremistů a jejich pokusům o aféry typu Climategate. Nebyl jsem překvapen, když jsem se dozvěděl, že IPCC (Mezivládní panel pro klimatické změny) využívá nejlepších světových propagačních agentur k maximalizaci dopadu svých teorií na veřejnost.“

Článek byl uveřejněn na serveru ENN 28. 10. 2011 pod názvem „Catholic archbishop says climate change action is a waste of time and money“.


reklama

 
Radomír Dohnal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist