https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-vybuduje-do-pristiho-leta-na-prehrade-mista-pro-grilovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno vybuduje do příštího léta na přehradě místa pro grilování

18.11.2015 08:03 | BRNO (ČTK)
Brno se inspirovalo u jiných měst. Podobně to chodí v Kodani v městských parcích, kde se griluje ve zděných místech ve tvaru U, v nichž jsou grilovací rošty
Brno se inspirovalo u jiných měst. Podobně to chodí v Kodani v městských parcích, kde se griluje ve zděných místech ve tvaru U, v nichž jsou grilovací rošty
Foto | Mike / Flickr
Město Brno chce vybudovat čtyři veřejná grilovací místa na Brněnské přehradě, kde je zakázané rozdělávat oheň. Cílem je ještě zvýšit atraktivitu přehrady, řekl primátorův náměstek Martin Ander (SZ). Stát by to mělo několik desítek tisíc korun. Lidé by mohli poprvé u přehrady grilovat příští rok v létě.
 

Záměr na vybudování veřejných grilovacích míst schválili brněnští radní. "Vnímáme velký zájem veřejnosti, množí se dotazy a e-maily, protože v blízkosti lesa je zakázané zakládat ohně. Povoleno to může být pouze na místech k tomu určených," uvedl Ander.

A právě čtyři místa chce město vyčlenit. Týkalo by se to stanovišť Kozí horka, pod Sokolským koupalištěm, pod Dymou a v Rokli. "Na všech čtyřech stanovištích vznikne grilovací stůl včetně nerezových roštů. V okolí upravíme terén do roviny tak, aby bylo místo bezpečné. K vybavení bude patřit také piknikový stůl a odpadkový koš," doplnil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Podle Andera se Brno inspirovalo u jiných měst. "Podobně to chodí v Kodani v městských parcích, kde se griluje ve zděných místech ve tvaru U, v nichž jsou grilovací rošty. My nyní musíme zpracovat všechny podklady, abychom věděli, kolik přesně to bude stát," uvedl Ander.

Projekt grilovacích míst navazuje na nedávno dokončenou investici 20 milionů korun, za které město vybudovalo v nejnavštěvovanějších místech jako Rakovecká zátoka, Sokolské koupaliště, Rokle a Kozí horka nové veřejné WC, převlékárny, sprchy, dětská hřiště, ale také venkovní posilovací stroje.



reklama

 
Lenka Horáková
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist