https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-prace-na-kole-bude-letos-jezdit-pres-10-000-lidi-pripojil-se-i-ministr-tok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do práce na kole bude letos jezdit přes 10 000 lidí, připojil se i ministr Ťok

3.5.2016 13:50 | PRAHA (ČTK)
Kromě cyklistů se mohou letos účastnit i běžci a chodci, což je jeden z důvodů letošní rekordní účasti. Lidé se mohou zapojit z kteréhokoliv města a nemusí mít trvalé bydliště ve městě, kde soutěží
Kromě cyklistů se mohou letos účastnit i běžci a chodci, což je jeden z důvodů letošní rekordní účasti. Lidé se mohou zapojit z kteréhokoliv města a nemusí mít trvalé bydliště ve městě, kde soutěží
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Auto*mat
Do šestého ročníku celorepublikové soutěže do práce na kole se přihlásilo přes 10 000 účastníků. Přestože uzavírka přihlášek je 8. května, zájem už nyní převýšil loňskou účast o téměř tři tisíce lidí, uvedl pořadatel soutěže, iniciativa Auto*Mat. Jedním z nových účastníků akce, která má podpořit cyklistickou dopravu ve městech, je i ministr dopravy Dan Ťok. Ten na ministerstvu vytvořil vlastní cyklistický tým a dnes poprvé jel do práce na kole.
 

"Cestu od železničního mostu podél Vltavy na ministerstvo dopravy ujel asi za půl hodiny. "Je to velmi užitečná akce. Cestu na kole jsem si užil, ale cyklistům by určitě pomohla lepší městská infrastruktura," uvedl Ťok.

Kromě cyklistů se mohou letos účastnit i běžci a chodci, což je jeden z důvodů letošní rekordní účasti. Lidé se mohou zapojit z kteréhokoliv města a nemusí mít trvalé bydliště ve městě, kde soutěží. Jediné z krajských měst, které chybí, jsou Karlovy Vary. Oproti minulým ročníkům se nově zapojily například Ždár nad Sázavou, Rychnov nad Kněžnou nebo Kladno.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist