https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/druha-verejna-satni-skrin-je-lidem-k-dispozici-na-prazskem-pankraci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Druhá veřejná šatní skříň je lidem k dispozici na pražském Pankráci

11.5.2016 10:49 | PRAHA (Ekolist.cz)
Veřejná šatní skříň stojí v kavárně hned vedle veřejné sdílené lednice, která funguje na podobném principu jako veřejná šatní skříň
Veřejná šatní skříň stojí v kavárně hned vedle veřejné sdílené lednice, která funguje na podobném principu jako veřejná šatní skříň
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
V pořadí už druhou veřejnou šatní skříň v Praze najdou lidé u Café Na půl cesty na pražském Pankráci. Poprvé se otevřela minulý týden v rámci oslavy dobrovolnictví pořádané organizací INEX-SDA. Do skříně mohou lidé odkládat své vyřazené oblečení a naopak si z ní odnášet jiné kousky, které by rádi nosili.
 

„Je to takový výměnný bazárek,“ popsala netradiční kus nábytku Dagmar Fousková, ředitelka INEX-SDA. Veřejná šatní skříň, za jejímž vznikem stojí Architektů bez hranic a Zdrojovna, stojí v kavárně hned vedle veřejné sdílené lednice, která funguje podobně jako veřejná šatní skříň. Jen v ní místo oblečení lidé najdou potraviny, které jejich majitelé třeba nestihli před odjezdem na dovolenou spotřebovat.

První veřejnou šatní skříň otevřeli Architekti bez hranic v Praze před měsícem. Nyní se nachází v Modřanech v podchodu v ulici U Kina, nedaleko Modřanského biografu. Více informací o jejím odhalení v článku Praha má veřejnou šatní skříň. Lidé do ní mohou odkládat vyřazené kousky a jiné si vzít .


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist