https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/festival-snimku-o-zivotnim-prostredi-ekotopfilm-navstivi-50-mest
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Festival snímků o životním prostředí Ekotopfilm navštíví 50 měst

8.6.2016 08:39 | PRAHA (ČTK)
Ekotopfilm je nejstarší filmový festival s environmentální tématikou na světě. Na území bývalého Československa se poprvé konal již v roce 1974
Ekotopfilm je nejstarší filmový festival s environmentální tématikou na světě. Na území bývalého Československa se poprvé konal již v roce 1974
Mezinárodní festival dokumentárních snímků o životním prostředí Ekotopfilm navštíví 50 měst v celém Česku. Nabídne filmy o ekologii nebo udržitelném rozvoji, tedy souladu pokroku se zachováním přírody pro příští generace. Tvůrci mohou ode dneška přihlašovat své filmy do festivalové soutěže, a to už ve fázi scénáře. Novinářům to řekl ředitel festivalu František Štefan. V Praze se bude konat od 15. do 19. října.
 

Cílem akce určené laikům i odborníkům, dětem i dospělým, je podle něj, měnit chování společnosti k životnímu prostředí a vytvořit prostor k diskusi o otázkách trvale udržitelného rozvoje. Vstup je zdarma. "Od tradičních festivalů se odlišujeme formátem. Program je interaktivní. Nejde pouze o promítání filmů, řešíme i zpětnou vazbu na témata festivalu," uvedl Štefan.

Ekotopfilm je nejstarší filmový festival s environmentální tématikou na světě. Na území bývalého Československa se poprvé konal již v roce 1974. V samostatné České republice se letos Ekotopfilm uskuteční poprvé. MFF Ekotopfilm každoročně představí na 200 filmů z celého světa a doprovodný program složený z tematických prezentací, workshopů a diskusí. Pořadatelé očekávají celkovou návštěvu přes 200 000 lidí.

Prestiž festivalu dodává pravidelná účast významných osobností společenského života, mezi které v minulosti patřili kníže Albert II. Monacký či bývalý viceprezident USA Al Gore. Mezi ambasadory letošního festivalu v Česku jsou pražská primátorka Adriana Krnáčová a poslankyně Radka Maxová (obě ANO) a globální stratég, manažer a bývalý ředitel Microsoft Europe Jan Mühlfeit.

V rámci programu se také uskuteční představení osmi připravovaných projektů do ekologického fóra Pitch and Save the Planet před odbornou porotou. Vítězný projekt bude podpořen částkou 50 000 korun. Více informací najdou zájemci na www.ekotopfilm.cz.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist