https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hospodarskych-zvirat-ve-velkochovech-v-nemecku-neustale-pribyva
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hospodářských zvířat ve velkochovech v Německu neustále přibývá

30.1.2013 02:00 | PRAHA (Ecomonitor)
V německých velkochovech je okolo 2,5 milionů prasat. Na ilustračním snímku přeprava prasat.
V německých velkochovech je okolo 2,5 milionů prasat. Na ilustračním snímku přeprava prasat.
V Německu se stále ozývají kritické hlasy proti velkochovům zvířat. Počty zvířat chovaných ve velkochovech ale paradoxně stále narůstají. Aktuálně žije v německých velkochovech kolem 26 milionů hospodářských zvířat, z toho 2,5 milionů prasat, informuje Süddeutsche Zeitung.
 

Stav německého zemědělství, konkrétně chovu zvířat, se pokusili vypátrat Friedrich Ostendorff a Bärbela Höhnová, oba politici za stranu Zelených. Zjišťovali, kolik nových žádostí o zařízení výkrmen hospodářských zvířat bylo v minulých letech podáno nebo schváleno.

A ukázalo se, že tempo růstu bylo ohromující. V letech 2003 až 2005 činil počet chovaných hospodářských zvířat více než deset milionů, v období mezi lety 2005 až 2008 to bylo již přibližně 26 milionů. Jde o údaje, kam nejsou zahrnuty nosnice a ostatní drůbež.

Stejně tak se navyšoval počet velkochovů prasat. Podle Höhnové a Ostendorffa se ve srovnání s obdobím 2005 - 2008 zvýšil o neuvěřitelných 60 procent na 2,5 milionu kusů.

Kritici poukazují na kruté podmínky velkochovů, kde se se zvířaty zachází jako s věcmi. Kuřata jsou usmrcována mechanicky, selatům se kupírují ocásky, aby si je vzájemně neokusovala. Jak ale vyplývá z aktuálních zjištění, velkochovů v Německu neustále přibývá.


reklama

 
Další informace |
Podle článku Deutsche Fleisch-Fabriken werden immer größer zveřejněného 17. ledna 2013 na serveru Süddeutsche Zeitung.
Aneta Ritz-Radlinská

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist