https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-mohou-o-svatcich-pomoci-opustenym-psum-a-kockam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé mohou o svátcích pomoci opuštěným psům a kočkám

12.12.2015 09:50 | PRAHA (ČTK)
Doporučuje se předem nákup krmení konzultovat se zaměstnanci útulku, kteří doporučují, co je nejvhodnějšího pořídit s ohledem na aktuální potřebu
Doporučuje se předem nákup krmení konzultovat se zaměstnanci útulku, kteří doporučují, co je nejvhodnějšího pořídit s ohledem na aktuální potřebu
Lidé mohou v adventní době i o vánočních svátcích pomoci opuštěným psům a kočkám v útulcích v pražské Troji a v Dolních Měcholupech. Do zařízení, která se ročně postarají o 5000 zvířat, mohou nosit krmení, ale i nepotřebné deky, misky nebo vodítka a náhubky. Pomoci mohou i finančním darem. Za městskou policii, která útulky provozuje, to řekl ředitel Eduard Šuster.
 

Návštěvníci jsou v útulcích vítáni a každý rok jsou podle ředitele velmi štědrými dárci. Vloni darovali 5000 tun krmení, opuštěným zvířatům se tak postarali o potravu na téměř čtyři měsíce. "Doporučujeme předem nákup krmení konzultovat se zaměstnanci útulku, kteří doporučují, co je nejvhodnějšího pořídit s ohledem na aktuální potřebu," uvedl ředitel. "Velkým přínosem jsou samozřejmě piškoty, které zde platí jako nejlepší odměna," doplnil. Nosit mohou potravu nejen pro psy a kočky. Útulky totiž ročně přijmou zhruba 90 druhů zvířat včetně exotických.

Pražskými útulky ročně projde tolik zvířat, o kolik se stará celá trojská zoologická zahrada. Jde o zhruba 3000 psů, které se ve většině případů daří vrátit zpět majitelům, 1700 koček a několik desítek dalších zvířat. O Vánocích uspořádají útulky pravidelné dny otevřených dveří, na které denně přijde až 3000 lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist