https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/londynska-botanicka-zahrada-otevira-unikatni-expozici-o-vcelach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Londýnská botanická zahrada otevírá unikátní expozici o včelách

16.6.2016 11:34 | LONDÝN (ČTK)
Londýnská botanická zahrada Kew v sobotu otevře pro veřejnost unikátní expozici o životě včel, kterou umělec Wolfgang Buttress stylizoval do podoby 17 metrů vysoké konstrukce připomínající úl. Do Londýna byla budova přemístěna z Milána, kde byla během loňské světové výstavy Expo 2015 středobodem britského pavilonu.
 

Součástí hliníkové konstrukce, která váží asi 40 tun, je osazena osvětlením LED a ozvučena, návštěvník tak má dojem, že je uvnitř úlu. Světla a zvuk se mění tak, aby byla plně napodobena aktivita včelího společenství.

Úl získal řadu ocenění, na Expo 2015 to byla mimo jiné zlatá medaile za architekturu. Třetí cenu si v této kategorii odnesl český pavilon smontovaný z recyklovatelných modulů, který návštěvníky seznamoval s Českou republikou, jejími kraji a českými úspěchy na poli vědy a moderních technologií.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist