https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/materske-skolky-mohou-ziskat-grant-na-zalozeni-ci-obnovu-skolni-zahrady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mateřské školky mohou získat grant na založení či obnovu školní zahrady

1.11.2017 16:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Hlavním smyslem programu Zahrada hrou je vytvářet u škol podnětné prostředí. Na snímku zahrada Fakultní MŠ se speciální péčí Arabská na Praze 6.
Hlavním smyslem programu Zahrada hrou je vytvářet u škol podnětné prostředí. Na snímku zahrada Fakultní MŠ se speciální péčí Arabská na Praze 6.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
O grant ve výši do 800 tisíc korun a odbornou konzultační podporu mohou ode dneška až do konce března 2018 žádat školky z Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Středočeského kraje a z Prahy. Grantový program Zahrada hrou nabízí pomoc při obnově nebo založení školní zahrady, která bude zdravě a všestranně rozvíjet děti. Informuje o tom pořádající Nadace Proměny Karla Komárka.
 

„V předškolním věku jsou děti otevřené všemu novému, učí se hrou a napodobováním dospělých, formují si vztah k okolnímu světu, objevují své schopnosti. Dnešní doba ale výrazně omezuje možnosti, kde se takto mohou rozvíjet zcela svobodně. My vidíme obrovskou příležitost právě ve školních zahradách – tedy v prostředí, kde se děti pohybují téměř denně,“ vysvětluje Jitka Přerovská, ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka.

Hlavním smyslem programu Zahrada hrou je vytvářet u škol podnětné prostředí, které dětem nabídne vhodné podmínky pro všestranný rozvoj a stane se tak užitečným pomocníkem pro pedagogy i rodiče. Už samotná proměna zahrady je součástí vzdělávacího procesu. Do projektu se zapojují všichni od zástupců škol, přes děti a jejich rodiče po další lidi z místní komunity. Děti se přirozeně stávají součástí této komunity, a často se tak vůbec poprvé setkávají s principy, na nichž je založeno i fungování veřejného prostoru a občanské společnosti.

O grant mohou požádat všechny mateřské školy, které se nacházejí v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji nebo na území hlavního města Prahy. Na základě tříkolového hodnocení nadace vybere pět školek, mezi něž rozdělí 4 miliony Kč. Nadační příspěvek je určen na přípravu projektu, zpracování projektové dokumentace i úpravy zahrady.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist