https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mpo-vypsalo-dalsi-dotace-na-elektromobily-za-150-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MPO vypsalo další dotace na elektromobily za 150 milionů

27.1.2017 14:19 | PRAHA (ČTK)
Výzva je součástí programu podpory nízkouhlíkatých technologií, na který je v tomto kole vyčleněno půl miliardy korun.
Výzva je součástí programu podpory nízkouhlíkatých technologií, na který je v tomto kole vyčleněno půl miliardy korun.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ministerstvo průmyslu a obchodu vypsalo další dotační program pro firmy na nákup elektromobilů a budování nabíjecích stanic. Celkem může rozdělit až 150 milionů korun. Vyplývá to z materiálu zveřejněného na webu MPO.
 

Žádosti bude přijímat od března do konce května. Jeden subjekt bude moci získat podporu 50.000 až deset milionů korun. Z výzvy jsou vyloučeny pražské podniky.

Loni se do podobného dotačního programu přihlásilo 53 projektů, které získaly přes 39 milionů korun. Celkově mělo ministerstvo v rámci operačního programu připraveno na podporu elektromobilů 80 milionů korun.

"Druhá výzva MPO k podpoře elektromobility je nepochybně krok správným směrem na cestě k naplňování cílů, ke kterým se vláda zavázala v Národním akčním plánu čisté mobility. Abychom se těmto cílů skutečně přiblížili, je nicméně klíčové, aby systém podpory byl mezi jednotlivými rezorty koordinován a jeho podmínky byly co možná nejjednodušší. Jedině tak se ČR podaří dosáhnout nadkritického množství vozidel a dobíjecí infrastruktury, což povede nejen ke zlepšení finanční dostupnosti, ale i změně jejího vnímání potenciálními zájemci."

Výzva je součástí programu podpory nízkouhlíkatých technologií, na který je v tomto kole vyčleněno půl miliardy korun. Vedle podpory elektromobility jde o projekty na zavádění technologií pro akumulaci energie a na získávání a zpracovávání druhotných surovin.

Již loni na podzim vypsalo ministerstvo životního prostředí stomilionový dotační program pro nákup aut na alternativní pohon úřady veřejné správy. Na nákup jednoho elektromobilu mohou obce a kraje získat 220.000 korun, u plug-in hybridů je podpora 200.000 Kč a u vozů na CNG 50.000 Kč.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist