https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-dvou-hodinach-si-lide-rekli-o-petinu-penez-z-destovky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po dvou hodinách si lidé řekli o pětinu peněz z Dešťovky

7.9.2017 13:33 | PRAHA (ČTK)
O dotace ve druhé vlně programu Dešťovka požádalo dnes po dvou hodinách od jeho spuštění 1039 lidí o 50,7 milionu korun. K dispozici je 240 milionů korun. ČTK to sdělila mluvčí Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Lucie Früblingová. Žádosti za dalších devět milionů korun jsou rozpracovány v systému. V prvním kole dotací na projekty využívání dešťové vody lidé vyčerpali 110 milionů korun během 28 hodin.
 

Největší zájem o peníze je z Prahy, středních Čech, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje, podobně jako tomu bylo u první výzvy. Lidé chtějí nejčastěji peníze na používání dešťové vody na zalévání zahrad a na splachování na záchodech. O další peníze na používání dešťové vody na zahradě nebo na používání i odpadních vod, je zájem nižší. Jedna domácnost může získat dotaci až 105.000 korun.

V minulém kole stát přijal 2729 žádostí, dalších 3260 jich zůstalo v systému rozpracovaných. Nyní by stát chtěl uspokojit alespoň 5000 žadatelů.

Pokud budou chtít majitelé používat dešťovou vodu ke splachování záchodů napojených na kanalizační síť, budou se muset domluvit s provozovateli kanalizace na podmínkách platby za stočné. Dohodu pak budou muset doložit SFŽP před vyplacením podpory. Projekty se budou muset dokončit do roku od schválení žádosti.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist