https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policiste-obvinili-muze-ktery-na-jesenicku-odchytaval-vydry-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policisté obvinili muže, který na Jesenicku odchytával vydry

2.12.2015 11:01 | JESENÍK (ČTK)
Z pytláctví obvinili policisté šedesátiletého muže z Jesenicka, který u obce Žulová chytal do nášlapných pastí vydry říční. Muži se nelíbilo, že vydry chodí do jeho jezírka lovit ryby. Do jedné ze sklapovacích železných pastí se chytila i dívka, která šla náhodou kolem. Muži hrozí až pět let vězení, řekla krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.
 

"Obviněný muž měl na několika místech umístit plně funkční tak zvaná železa na odchyt zvěře. Tímto zakázaným a zvlášť trýznivým způsobem odchytával vydry říční, které mu chodily do jezírka na ryby," uvedla Neubauerová.

Jednu železnou past muž políčil v potoce a druhou v nedalekém jezírku, u kterého byly nalezeny další dvě pasti v nenataženém stavu. "Do pasti umístěné v potoce se chytila desetiletá dívka, která naštěstí neutrpěla žádné zranění," dodala mluvčí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist