https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazske-zachranne-stanici-pro-zvirata-zacala-nejvytizenejsi-doba
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražské záchranné stanici pro zvířata začala nejvytíženější doba

20.5.2016 12:23 | PRAHA (ČTK)
Pracovníci pražské záchranné stanice letos v dubnu vypustili zpátky na svobodu zachráněného bobra evropského.
Pracovníci pražské záchranné stanice letos v dubnu vypustili zpátky na svobodu zachráněného bobra evropského.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražské záchranné stanici pro zvířata začalo nejvytíženější období celého roku. Na sezonu mláďat shání brigádníky jako posily, mazlení zvířat jim ale nedovolí. Informovala o tom na své >facebookové stránce. Záchranná stanice v Jinonicích funguje non-stop a ošetřovatelé několikrát denně vyjíždějí k případům po celé Praze.
 

V jarních měsících a na začátku léta zažívá stanice největší nápor. Loni počet přijatých zvířat do prázdnin překročil tisícovku. Ošetřovatelé zachránili mimo jiné několik liščat nebo honili jezevce, který se zatoulal ke Smíchovskému nádraží.

"Nepožadujeme zkušenosti s péčí o volně žijící živočichy ani zoologické vzdělání, vše brigádníky naučíme. Požadujeme ale pozitivní přístup ke zvířatům, zodpovědnost a osobní disciplínu. Živočichy neochočujeme ani nenecháme brigádníky, aby je hladili," uvádí záchranná stanice.

Lesy hlavního města Prahy převzaly stávající záchrannou stanici v roce 2011 ve zdevastovaném stavu. Jen za poslední dva roky stály nezbytné opravy areálu přes 700.000 korun. Hlavní město v budoucnu chystá výstavbu nové záchranné stanice za desítky milionů korun, současná funguje od svého otevření v provizorních podmínkách.

Pražská záchranná stanice vloni ošetřila přes 3000 zraněných a handicapovaných živočichů, o 400 více než v roce 2014. Je to rekordní počet, nejvyšší od začátku fungování stanice v roce 2012. Mezi nejčastější pacienty jinonické stanice patří ježci, zajíci, poštolky, kosi, rorýsi, netopýři nebo labutě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JK

John Karov

20.5.2016 21:37
Dobrý den.
Měl bych otázku od kolika let se berou brigádníci. Jestli se dodržuje pravidlo od 15, nebo můžou být i mladší.
Děkuji za odpověď.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist