https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ulicich-prahy-7-bude-vysazena-stovka-novych-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V ulicích Prahy 7 bude vysázena stovka nových stromů

5.11.2017 16:10 | PRAHA (ČTK)
V ulicích Prahy 7 bude vysázena stovka nových stromů. První výsadby se mají uskutečnit letos, další budou pokračovat v příštím roce.
V ulicích Prahy 7 bude vysázena stovka nových stromů. První výsadby se mají uskutečnit letos, další budou pokračovat v příštím roce.
V ulicích Prahy 7 bude vysázena stovka nových stromů. První výsadby se mají uskutečnit letos, další budou pokračovat v příštím roce. Informoval o tom mluvčí radnice Martin Vokuš. Stromy by se měly objevit například v Argentinské nebo Bondyho ulici. Dřeviny v Praze sází Technická správa komunikací (TSK), která se o stromořadí rovněž stará.
 

"Praha 7 je centrální městskou částí, kde se v plné míře projevují klimatické změny letním přehříváním. Současně pociťujeme nedostatek stromů v ulicích, a proto pracujeme na projektech možných výsadeb," uvedl místostarosta Ondřej Mirovský (SZ/Trojkoalice).

Výsadba stromů je rozdělena do několika etap. Na podzim by se mohla uskutečnit první fáze. V ní budou dosázeny nebo vyměněny suché a nemocné stromy.

Nové stromy se mají objevit v okolí ulic Argentinská a Bondyho, kde by jich mohlo být vysazeno 30 až 40. Dalších 34 má být nově v prostoru před budovou Národního zemědělského muzea. TSK by tu podle Mirovského mohla stromy vysadit začátkem příštího roku. "TSK navíc samostatně vytipuje a prověří vhodné pozemky, které má ve správě, a bude s Prahou 7 koordinovat další návrhy na výsadbu," uvedl místostarosta.

Problémem při výsadbě stromů je, že na řadě míst jsou v zemi inženýrské sítě, tedy kabely či potrubí. Mirovský v minulosti uvedl, že na některých místech bude radnice situaci řešit vznikem záhonů. Záhony takto již vznikly například za kostelem svatého Antonína na Strossmayerově náměstí nebo na Vltavské.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist