https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-thajskeho-buddhistickeho-chramu-bylo-vyvezeno-140-tygru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z thajského buddhistického chrámu bylo vyvezeno 140 tygrů

6.6.2016 09:52 | BANGKOK (ČTK)
Mezinárodní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) v úterý uvedla, že chrám byl "peklem pro zvířata", a vyzvala turisty, aby přestali navštěvovat zvířecí atrakce ve vlasti i v zahraničí
Mezinárodní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) v úterý uvedla, že chrám byl "peklem pro zvířata", a vyzvala turisty, aby přestali navštěvovat zvířecí atrakce ve vlasti i v zahraničí
Foto | Ankur P / Flickr
Thajští veterináři ukončili týdenní operaci, jejímž cílem bylo vyvézt na 140 tygrů z buddhistického chrámu podezřelého z nelegálních praktik se zvířaty. V chrámu v provincii Kánťanaburí se našly mrtvoly 40 tygřích mláďat. Podle stanice BBC bylo 22 osob obviněno z nezákonného držení chráněné zvěře a z obchodování s ní.
 

Chrám, který leží západně od Bangkoku, choval tygry od konce minulého století. Podle ochránců zvířat neměly šelmy náležité podmínky k životu, byla jim podávána sedativa a strava neodpovídala jejich potřebám. Policie má podezření, že lukrativní turistická atrakce byla ve skutečnosti střediskem pro ilegální prodej vzácných zvířat a částí jejich těl.

Mezi zatčenými byli i tři buddhističtí mniši, kteří se při policejní razii snažili uprchnout se zásobou tygřích kůží. Nalezené části mrtvých těly měl být zřejmě určeny k prodeji, protože se užívají v tradiční čínské medicíně.

Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami, včetně slonoviny. Na místních tržištích lze často nalézt exotické ptáky, savce a plazy, z nichž mnozí patří mezi ohrožené druhy, uvedla agentura Reuters.

Mezinárodní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) v úterý uvedla, že chrám byl "peklem pro zvířata", a vyzvala turisty, aby přestali navštěvovat zvířecí atrakce ve vlasti i v zahraničí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist