https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/anglicky-vlk-ktery-behem-vcerejsi-vichrice-uprchl-z-ohrady-je-zpet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Anglický vlk, který během včerejší vichřice uprchl z ohrady, je zpět

19.1.2018 11:00 | BERLÍN (Ekolist/ČTK)
Vlka Toraka našli pomocí termokamery.
Vlka Toraka našli pomocí termokamery.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | NPASLondon / pbs.twimg.com
Včerejší silný vítr poničil část ohrazení ve vlčím výběhu nedaleko anglického Readingu. Do volné přírody pak unikl dvanáctiletý vlk Torak. Britská policie v souvislosti s tím vyzvala místní obyvatele, aby se měli na pozoru, a děti z nedaleké školy, aby zůstaly v budově.
 

Vlka odchytila policie za asistence majitelky parku Teresy Palmerové téhož dne odpoledne. Policisté jej vystopovali pomocí termální kamery osm kilometrů od ohrady. "Skutečnost, že prošel ovčí ohradou, aniž by si všiml ovce, ukazuje, že pro veřejnost nebude nikdy hrozbou," řekla Palmerová novinářům listu Independent.

Ačkoliv sousedé potvrzují, že plot poničil vítr, Teresa Palmerová se domnívá, že jej mohl někdo vypustit úmyslně. "Když jsem přišla k ohradě, brána byla otevřená. Myslím, že někdo otevřel bránu úmyslně. Spousta lidí nevěří, že zvířata mají žít v zajetí." Ve výběhu u vesnice Beenham mezi Readingem a Newbury v hrabství Berkshire žije celkem deset vlků . Dva z nich jsou z Dartmooru a další dva z Quebeku. Zbývající vlci se narodili v Readingu.

Podobný případ se před časem stal v Bavorsku, kde z výběhu v národním parku uprchlo hned šest vlků. Šelmy někdo z výběhu vypustil úmyslně. Na útěku jsou stále dva z vlků, jednoho přejel vlak, dva museli být odstřeleni a jednoho se podařilo odchytit.

Přečtěte si článek Vypuštění vlci v Bavorsku: Proč je místo zastřelení prostě neuspí?
reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist