https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-uklizeni-ceske-krajiny-se-letos-zapojilo-pres-86-000-dobrovolniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do uklízení české přírody se letos zapojilo přes 86 tisíc dobrovolníků

15.12.2016 00:19 | PRAHA (Ekolist.cz)
Titulem „Kraj, který prokoukl 2016“ se může pyšnit Středočeský kraj, který těsně předběhl Jihomoravský. Ve středních Čechách se během roku uskutečnilo 241 úklidových setkání, na jižní Moravě 217
Titulem „Kraj, který prokoukl 2016“ se může pyšnit Středočeský kraj, který těsně předběhl Jihomoravský. Ve středních Čechách se během roku uskutečnilo 241 úklidových setkání, na jižní Moravě 217
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP
Přes 86 tisíc dobrovolníků na 2066 akcích po celé ČR. Taková je letošní statistika úklidových setkání v přírodě v rámci kampaně „Ukliďme svět, ukliďme Česko“, ve které spojil své síly Český svaz ochránců přírody a spolek Ekosmák. Nejvíce úklidových akcí bylo zorganizováno ve Středočeském a Jihomoravském kraji.
 

Oproti minulému roku se podle organizátorů zapojilo do úklidů o 62 % více dobrovolníků. „O akci se tedy již mezi lidmi ví a k zaběhlým kolektivům se přidávají další. Akce při více lidech mají tendenci k opakování, což je skvělým příslibem do dalšího ročníku,“ hodnotí letošní ročník Kateřina Landová z ČSOP. Další z týmu organizátorů, Miroslav Kubásek, přisuzuje letošní úspěch zdařilé medializaci. „Aby se člověk mohl přidat, musí se o akci především dozvědět,“ konstatuje.

Titulem „Kraj, který prokoukl 2016“ se může pyšnit Středočeský kraj, který těsně předběhl Jihomoravský. Ve středních Čechách se během roku uskutečnilo 241 úklidových setkání, na jižní Moravě 217.

Tři příkladné organizátory z vítězného kraje ocenil na začátku prosince generální partner, Nadační fond Veolia, finančním darem 5000 korun. Mezi oceněnými byla i paní Jarmila Dandová z Jedomělic, která se zasadila o likvidaci desítky let staré černé skládky.

Další ročník úklidových akcí v přírodě „Ukliďme svět, ukliďme Česko" odstartuje 8. dubna 2017. Organizátoři se mohou registrovat již nyní na stránkách www.uklidmecesko.cz.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist