https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hriste-pro-psy-na-prazske-letne-se-otevira-verejnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hřiště pro psy na pražské Letné se otevírá veřejnosti

17.6.2015 13:20 | PRAHA (Ekolist.cz)
Psí louka v Praze na Letné
Psí louka v Praze na Letné
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Magistrát hl. m. Prahy
V centru Prahy v Kostelní ulici v Letenských sadech se dnes otevírá další „Psí louka“. Podobné parky jsou už v provozu v některých dalších částech Prahy několik let a podle pražského magistrátu jsou velmi oblíbené a využívané. První hrací psí louka v Praze vznikla v roce 2010 na Proseku. Vůbec nejstarší známé psí hřiště bylo otevřeno v USA v roce 1979 v kalifornském Berkeley.
 

„Psí louka bude nabízet svým čtyřnohým návštěvníkům prolézačky pro různé hry a cvičení, výhledově též pítko. Majitelé psů si budou moci odpočinout na připravených lavičkách. Samozřejmostí jsou v parku instalované koše na exkrementy," popsala prostor radní Jana Plamínková. Psí louka má být podle ní nejen místem pro venčení psů, ale i místem setkání pejskařů.

Psí louka má mimo jiné pomoci odlehčit Letenským sadům od množství venčených psů v klasickém parku. Tamní stromořadí a další vegetace jsou podle magistrátu pohybem psů už značně zatíženy a dochází i ke sporům mezi běžnými návštěvníky parku a návštěvníky se psy. „Protože je to plocha pro psy určená a vyhrazená, nemělo by docházet konfliktům mezi různými uživateli parku,“ říká o psí louce Jana Plamínková. Hřiště je oploceno nízkým drátěným plotem a keřovými skupinami, takže kromě oddělení od zbytku parku bude zároveň zachována přehlednost plochy z ulice.

Pokud se provoz psího hřiště osvědčí, může v prostoru Letenských sadů časem vzniknout další podobná hřiště. „Projekt celkové obnovy parku s nimi výhledově počítá,“ prozradila radní Plamínková.

Celá plocha hřiště má vybudovaný závlahový systém, aby se i při vysoké návštěvnosti udržel hezký a čistý trávník. Celkové náklady hrazené plně z rozpočtu Hlavního města Prahy na vybudování hřiště činí 1,6 milionu korun.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist