https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/snehu-si-v-ostravske-zoo-uzivaji-i-zvirata-z-teplych-krajin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sněhu si v ostravské zoo užívají i zvířata z teplých krajin

31.1.2015 10:36 | PRAHA (Ekolist.cz)
Od 10 do asi 12 hodin se venčí i levharti cejlonští
Od 10 do asi 12 hodin se venčí i levharti cejlonští
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Pavel Vlček / Zoo Ostrava
Ve venkovních výbězích ostravské zoo jsou i v zimních dnech vidět zvířata z tropů a subtropů. Na sněhu se prohánějí třeba zebry, přímorožci či antilopy, prozrazuje tisková mluvčí Šárka Kalousková.
 

Jejich pobyt venku je samozřejmě omezen na mnohem kratší dobu než v létě. Afričtí kopytníci a sloni jsou v současných teplotách kolem nuly venku mezi 11. a 12. hodinou. "Od 10 do asi 12 hodin se venčí i levharti cejlonští a lvi indičtí. Podle libosti může ven chodit i většina obyvatel pavilonu primátů," prozrazuje mluvčí.

Tygři, velbloudi, kachny, jeřábi, supi, orli a další druhy si dokonce užívají zimu mnohem více než letní horka. "Většina z nich přečkává chladné období díky husté zimní srsti nebo porostu peří bez problémů ve venkovních výbězích a voliérách bez vyhřívaných ubikací. Boří tak představy mnoha lidí, že během zimy nejsou zvířata v zoo vidět, protože jsou schovaná někde v teple," říká Šárka Kalousková.

Na sněhu se prohánějí třeba zebry
Na sněhu se prohánějí třeba zebry
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Pavel Vlček / Zoo Ostrava

Kromě zvířat chovaných v zoo mohou návštěvníci ostravské zoo nyní pozorovat i volně žijící ptáky, kteří přilétají ke krmítkům umístěným v areálu. Jsu mezi nimi sýkory, kosi, brhlík, strakapoud, hýl a další. Návštěvníci mají možnost při své návštěvě zoo volně žijícím ptačím obyvatelům sami přilepšit. Vhodné ptačí krmení si mohou zdarma vyzvednout u vstupu do zoo.


reklama

 
Další informace |
{# stara reklama seznam 44636}

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist