https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brdech-zacalo-vyznacovani-hranic-chranene-krajinne-oblasti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brdech začalo vyznačování hranic chráněné krajinné oblasti

5.5.2016 14:48 | PRAHA (Ekolist.cz)
Vlastní hraničník je cca 2 metry vysoký dřevěný sloupek se stříškou nesoucí tabuli s velkým státním znakem České republiky
Vlastní hraničník je cca 2 metry vysoký dřevěný sloupek se stříškou nesoucí tabuli s velkým státním znakem České republiky
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | AOPK
Dnes začala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK) označovat hranice chráněné krajinné oblasti Brdy. První ze 103 hraničníků byl instalován u obce Kozičín nedaleko hájovny zvané U Slaniny.
 

„Hraničníky umisťujeme k vybraným přístupovým cestám. Návštěvníky upozorňují na to, že vstupují do chráněné krajinné oblasti. Bude ještě doplněna tabulka, která informuje nejen o nadmořské výšce, rozloze a charakteru území, ale také o zajímavostech, na které se turisté mohou těšit při svých výletech po znovu objevovaném území,“ vysvětluje Bohumil Fišer z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Správy CHKO Brdy.

Na pracovištích AOPK je k dispozici první informační brožura o přírodě a historii Brd. Ochránci přírody také pořádají přednášky o Brdech v okolních obcích. Zatím proběhly podle Bohumila Fišera v Rožmitále pod Třemšínem, Hořovicích, Strašicích a Příbrami. „Kde Dni Země jsme uspořádali dvě zoologické exkurze, provedli jsme terénem několik místních škol, chystáme semináře pro starosty a hospodařící subjekty,“ dodává.

Vlastní hraničník je cca 2 metry vysoký dřevěný sloupek se stříškou nesoucí tabuli s velkým státním znakem České republiky, tabuli s označením CHKO a názvem oblasti a doplňkovou tabulku s informacemi o CHKO Brdy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist