https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/videnske-hlavni-nadrazi-otevrelo-cykloparkoviste-pro-760-kol
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vídeňské hlavní nádraží otevřelo cykloparkoviště pro 760 kol

1.4.2016 01:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Cykloparkoviště se nachází na dopravně vytíženém místě, kromě vlaku mohou cestující využít tramvaj, autobus a metro
Cykloparkoviště se nachází na dopravně vytíženém místě, kromě vlaku mohou cestující využít tramvaj, autobus a metro
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Christian Fürthner / fahrradwien.at
Vídeňské hlavní nádraží od konce března nabízí svým cestujícím možnost zaparkovat kola. Kapacita je 760 kol. Kromě toho mohou cestující využít i cyklodílnu k opravám kola nebo si kolo půjčit v půjčovně. Kolo je možné zaparkovat jak krátkodobě, tak dlouhodobě. Služba vychází vstříc lidem, kteří chtějí kombinovat veřejnou dopravu a dopravu na jízdním kole. Informuje o tom server fahrradwien.
 

Parkování kol ve dvoupatrových parkovacích stojanech je zpoplatněno, za jednodenní parkování se platí 0,7 euro (necelých 20 Kč), parkovné na měsíc stojí 7 euro (cca 190 Kč), roční pak 70 euro (cca 1900 Kč). Studenti a senioři mají slevu.

Cykloparkoviště se nachází na dopravně vytíženém místě, kromě vlaku mohou cestující využít tramvaj, autobus a metro. Velmi snadno tak lze skloubit cyklodopravu s veřejnou dopravou, parkoviště má sloužit jak místním obyvatelům, tak turistům, kteří mají možnost si zde kolo půjčit. Se zaparkováním kol pak pomáhají zaměstnanci. Parkoviště kol funguje jako sociální podnik, která nabízí zaškolení a zaměstnání lidem, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní. Uplatní se jako pomocníci se zaparkováním kol do stojanů, prodavači v cykloobchodě nebo jako pracovníci cykloservisu. Ročně by si touto pracovní zkušeností mělo projít na 100 lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist