https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vitezem-souteze-wildlife-photographer-of-the-year-se-stal-snimek-upytlaceneho-nosorozce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vítězem soutěže Wildlife Photographer of the Year se stal snímek upytlačeného nosorožce

18.10.2017 14:08 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Brent Stirton / Natural History Museum
Vítězem soutěže Wildlife Photographer of the Year se stal fotoreportér Brent Stirton se snímkem nosorožce, kterému pytláci odřízli roh. Snímek poukazuje na neutěšený stav kdysi početné populace nosorožčí populace, kterou decimují pytláci. Brent Stirton se během svého pátřání po afrických pytlácích dostal na třicet míst, kde byli nosorožci zabiti.
 

"Ten snímek si první cenu zaslouží za tragičnost a až sošnou majestátnost zachycené scény," říká členka poroty Roz Kidman Coxová. "Ze snímku čiší syrovost, ale i velká důstojnost padlého obra. Je to také symbolické zachycení jednoho z nejkrutějších a nejzbytečnějších ekologických zločinů."

Cenu Young Wildlife Photographer of the Year získal Daniël Nelson za snímek mladé gorily nížinné. Oba vítězné snímky byly vybrány z téměř 50 tisíc snímků z 92 zemí světa. Fotografickou soutěž Wildlife Photographer of the Year pořádá londýnské Natural History Museum. Založena byla v roce 1964.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist