https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-5-tipu-na-efektivni-usporu-energie-a-penez-v-domacnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

5 tipů na efektivní úsporu energie a peněz v domácnosti

29.5.2019 13:45
Máte pocit, že výdaje za vaše bydlení stále rostou? Možná se nejedná pouze o zdání, ale tvrdou realitu, se kterou máte tu čest se setkat. V současné době lze najít spousty domácností, které skutečně plýtvají jak energií, tak i finančními prostředky. Je to škoda, jelikož alternativ úspory existuje poměrně hodně. Jaké jsou ty nejznámější? Nepřestávejte číst, dáme vám celkem 5 tipů, jež vám určitě pomohou!
 

1. Moderní ekonomické vytápění

V první řadě se zaměřte na zdroj vytápění vašeho objektu. Jestliže stále používáte starý plynový kotel, můžete si být jistí tím, že vám doslova letí peníze komínem. To samé často platí také o vytápění tuhými palivy. Takové uhlí je maximálně neekologické a samozřejmě také neekonomické. V současné době se prosazují zejména tepelná čerpadla. Vztahuje se k nim také řada dotací. Nakoupit je také lze za velmi výhodné ceny. Za vcelku přijatelnou sumu můžete mít skvělý vytápěcí systém.

2. Šetření s vodou

Velmi často diskutovaná oblast. Není divu, jelikož srážek je čím dál tím méně. Pracovat s vodou by měla být jakási samozřejmost. Nejde jenom o budování mokřadů v otevřené krajině a rybníků. V domácnostech se často nakupují velké retenční nádrže, díky nimž lze využívat tuto vodu ještě zpětně třeba na splachování toalet, případně zalévání zahrady. Na tyto nádrže lze opět získat dotace a ušetřit. Pokud si navíc nakoupíte nejen tento sortiment se slevovými kupóny, které najdete na https://buykers.com/cz/, bude pořizovací cena ještě nižší.

3. Třídění odpadu

Třídíte? Poměrně obligátní otázka, která se klade už i veřejně. Třídění odpadu je ekologické a mělo by se stát jakousi povinností každého z nás. Dokonce ušetří i peníze. Jestliže totiž třídíte, samozřejmě nenaplníte dvě popelnice, ale pouze jednu jedinou. Tím pádem v ročním intervalu ušetříte za poplatek, který se k ní vztahuje.

4. Skvělé ekonomické spotřebiče

Studovali jste údaje na energetických štítcích, jež jsou součástí jakýchkoli spotřebičů? Pokud ano, určitě víte, že mnohé zastaralejší trouby, sporáky či myčky okážou spotřebovat neskutečnou porci elektřiny. Ideální je přitom nakoupit spotřebiče nové označené jako A+. Čím větší počet znamének +, tím je daný spotřebič úspornější.

5. Nákup vybavení s maximálními slevami

Náš poslední tip se vztahuje k nákupům vybavení do domácnosti. Ty mohou být velmi úsporné. Stačí pouze najít ty správné slevové kupóny, které vám nákupy hodně usnadní. Veškeré kupóny najdete na zmiňovaném portálu Buykers.com. O jejich platnost nemusíte mít starost, specialisté je neustále kontrolují. Nyní je tady k dispozici více než 5000 slev vztahujících se k nákupu v mnohých shopech včetně těch, v nichž nabízejí vybavení do domácnosti.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist