https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-casopis-ochrana-prirody-pulstoleti-chranene-krajinne-oblasti-zdarske-vrchy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Časopis Ochrana přírody: Půlstoletí chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy

31.8.2020 14:12 (Ochrana přírody)
Z úvodního slova profesionálního horolezce Radka Jaroše se dozvíte, že ve Žďárských vrších strávil dětství a dodnes se sem rád vrací. Podle něj žijeme na jednom z nejkrásnějších a nejbezpečnějších míst na Zemi.
 

Nad historií a budoucností chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy se zamýšlí Václav Hlaváč, ředitel regionálního pracoviště Správa CHKO Žďárské vrchy. Díky článku Kamily Juřičkové a Petra Mücksteina zavítáte do horské údolní nivy v srdci Žďárských vrchů v přírodní rezervaci Meandry Svratky u Milov. Z textu Zdeňka Záliše se také dozvíte, že v obci Krátká u Sněžného byl slavnostně otevřen Dům přírody Žďárských vrchů, a jak dlouhá cesta tomu předcházela.

V rubrice Mezinárodní ochrana přírody Pavel Pešout seznamuje čtenáře s novou strategií Evropské unie v oblasti biologické rozmanitosti s výhledem na dalších 10 let pod heslem „Navracení přírody do našeho života“.

Tradiční rozhovor, tentokrát s Milanem Štěchem, místopředsedou Senátu Parlamentu ČR, je nejen o domech přírody jako takových, ale i o některých problémech ochrany přírody.

Více článků a informací z tohoto i dalších čísel najdete na webových stránkách časopisu.

Přejeme vám příjemné čtení. Další číslo časopisu Ochrana přírody vyjde 29. října 2020 a bude věnované národnímu parku České Švýcarsko.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist