https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-casopis-ochrana-prirody-se-venuje-40-vyroci-ceskeho-svazu-ochrancu-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Časopis Ochrana přírody se věnuje 40 výročí Českého svazu ochránců přírody

16.7.2019 13:55 | PRAHA (Ochrana přírody)
Číslo se věnuje především 40 letům ČSOP. Nepřekvapí proto, že v něm najdete články, které ilustrují, kam se Český svaz ochránců přírody za ta čtyři desetiletí posunul, a které dokládají šíři jeho aktivit.
 

Obsáhlý článek Jana Moravce se věnuje kampani Místa pro přírodu, kdy se podařilo vykoupit téměř 150 hektarů cenných přírodních ploch.

S touto kampaní je spjata i činnost pozemkových spolků, o jednom z nich – pozemkovém spolku Chaloupky – se dočtete v článku Václava Křivana.

V článku o Národní síti záchranných stanic se dozvíte nejen to, že od roku 2008 přijaly téměř čtvrt milionu živočichů, ale třeba také, že téměř polovina zvířat byla – alespoň v roce 2018 – vypuštěna zpět do přírody.

Petr Stýblo, ředitel kanceláře ČSOP, v rozhovoru popisuje, čemu se ČSOP v současné době věnuje a v čem vidí hlavní výzvy i úskalí ochrany přírody.

V časopise ale najdete i další zajímavé texty – například Pavel Hubený, Martin Starž a Pavla Čížková se zamýšlejí nad tím, kam kráčí Národní park Šumava, Jan Hlavlíček se věnuje hrdličče divoké, kterou Česká společnost ornitologická letos vyhlásila Ptákem roku.

Dozvíte se také, co obsahuje nová vyhláška o lesích, která platí od začátku letošního ledna. A v neposlední řadě si můžete přečíst, jak se vyvíjela a vyvíjí právo spolků na účast v rozhodování ve správních řízeních.

Přejeme zajímavé čtení

Toto i starší čísla najdete na webu Ochrany přírody.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist