https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-cernobila-fototapeta-nostalgie-s-elegantni-krasou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Černobílá fototapeta: Nostalgie s elegantní krásou

23.5.2019 12:36
Oživit interiér nějakou krásnou fototapetou není určitě od věci. Mnozí lidé volí především obrázky rodiny, případně nějaké barevné scenérie, které působí často i poměrně hodně extravagantně a dokážou zaujmout. Alternativ je v současné době vcelku hodně. My se zaměříme na černobílé fototapety. Většině lidí se zdají jako součást minulosti, nicméně v mnohých podobách mohou vypadat náramně. Vždyť spousta interiérů je už vybavená takovým nábytkem a doplňky, že černobílá fototapeta představuje fakticky jednu jedinou možnost. V opačném případě, tedy při volbě něčeho pestrého, byste už konkrétní místnost přeplácali natolik, že by se nejenom vám, ale i návštěvám nelíbila! Jaké jsou tedy nejčastěji volené černobílé fototapety?
 

Abstrakce v černobílém provedení

Černobílá fototapeta na zeď může mít opravdu velké množství nejrůznějších podob. Důkazem tohoto tvrzení jsou například elegantní abstrakce. Vybírat si v této oblasti lze z mnoha poutavých motivů. Hodně oblíbené jsou třeba geometrické tvary. Takové pruhované obrazce, případně spirály a jiné zajímavé motivy mohou působit především v ložnici doslova magicky. Pokud chcete mít doma obraz, na který se budou všichni příchozí ptát, pak vsaďte právě na černobílou abstrakci. Z ostatních motivů se často prosazují také mandaly, případně černobílé variace kostiček. Vytvořit lze tímto způsobem spousty variací.

Příroda bez barev působí mysticky

Pokud se podíváte na záběry přírodních scenérií v černobílé podobě, zjistíte, že v sobě ukrývají jakési tajemství. Černá, bílá a odstíny šedé umí vytvořit dokonalé unikátní variace, které bude chtít v interiéru mít za každou cenu. Je prakticky pouze na vás, jaký kousek přírody zvolíte. Moc hezky vypadají například černobílé záběry horských velikánů v kombinaci s lesy nacházejícími se v údolí. Když se ke všemu přidá ještě krásná modrá obloha, která bude pochopitelně znázorněna světlým odstínem do bíla, pak celý komplet bude vypadat nádherně. Mnohdy dokáže černobílá fototapeta zachytit určitý detail lépe než barevná.

V zajetí velkoměsta

U černobílých variací mnohdy také slouží jako předloha velkoměsto, respektive záběry na něj. Jednat se opět může o nejrůznější scenérie. Poměrně hojně se berou jako předloha takovýmto záběrům pohledy na některá tradiční velkoměsta. Třeba taková Socha Svobody dostává v černobílém kabátu úplně jiný rozměr. Černobílá fototapeta dá také vyniknout konturám nejrůznějších mešních domů třeba v dělnických čtvrtích New Yorku. Vypadat mohou hezky i záběry Benátek. Vodní hladina v kanálech obklopujících domky má také specifický ráz. U velkých měst se také setkáváme s černobílými znázorněními prostřednictvím jednoduchých skic. Bez problémů si lze nechat nakreslit skicou i třeba jen několik domků, stromy a jiné solitéry, jež jsou běžnou součástí obydlených oblastí. I u černobílých obrazů se nabízí neskutečné množství alternativ. A co taková fototapeta černobílý les? Ta působí také hodně mysticky a tajemně.

Unikátní podoby lidského těla

Máte pocit, že vám chybí v interiéru jakési osobní kouzlo a teplo lidského těla? Jasně, může být. Vymyslet jeho alternování můžete jakkoli. Dokonale vám k tomu ovšem poslouží moderní obrazy. Lidské tělo jako takové je natolik unikátní, že dokázalo inspirovat umělce po dlouhá léta, co svět světem stojí. Dnes je tomu nejinak. S moderními technologiemi ovšem přišly ruku v ruce obrazy znázorňující fotografie jistých částí těla. Že příliš nemusíte akty? To přece vůbec nevadí. V černobílém provedení je možné lidské tělo zachytit takovým způsobem, že bude působit maximálně svůdně a tajemně. Nebude mu přitom chybět ani erotický podtext. V žádném případě se ale nesetkáte s vulgaritou, kterou samozřejmě v interiéru mít nikdo nechce. Co se týká samotných součástí aktů, volit je možné jak mužské, tak i ženské tělo. Pokud nechcete jeho celou podobu, není problém vybrat si pouze výřezy. A kam takové akty umístit? Třeba do ložnice, která už sama o sobě působí značně intimně. Pohled na lidské tělo tady bude určitě příjemný.


reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist