https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-chcete-se-chovat-vice-ekologicky-i-drobne-zmeny-se-pocitaji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Chcete se chovat více ekologicky? I drobné změny se počítají!

25.2.2019 12:43 (Kimbino)
Média po celém světě nás neustále varují, že bychom si měli více uvědomovat, jaký má naše chování dopad na životní prostředí naší planety. Počet lidí, kteří na tato varování reagují a mění své návyky tak, aby svou ekologickou stopu co nejvíce zmenšili, naštěstí narůstá. Spousta Čechů však nad touto myšlenkou stále ohrnuje nos, jelikož si myslí, že se budou muset něčeho vzdát a ještě za to zaplatí podstatně více než obvykle.
 

Malé změny, které jsou prakticky zadarmo

Pravdou ale je, že nemusíte nutně začínat žádnými razantními změnami. Stačí postupovat po malých krůčcích, které vás třeba časem dovedou k těm větším. Co kdybyste si třeba na příští nákup vzali vlastní, látkovou tašku? Plastové tašky a sáčky na jedno použití představují pro naši planetu obrovskou zátěž. Proč tedy nepoužívat ty látkové? Jsou pevné, znovupoužitelné a dají se snadno vyprat v pračce. Čas od času je za skvělou cenu nabízí teba Pepco aktuální leták.

Když už jsme u toho praní, tak se dostáváme k dalšímu způsobu, jak můžete přírodě trošku pomoci, a tím je používání ekologických pracích prášků a gelů. Pokud si myslíte, že kvůli tomu musíte do speciálních obchodů, tak jste na omylu. Například přípravky značky Frosch mají ekologické složení a navíc jsou dostupné i ve většině běžných supermarketů. Pokud chcete ušetřit, určitě pravidelně sledujte Kaufland leták příští týden, který jej často nabízí za akční cenu.

Pokud jste doposud čekali, až vám letáky hodí do schránky, tak pro vás máme ještě jeden tip, jak můžete snížit spotřebu odpadu a zároveň utrácet méně peněz. Na akční letáky už dávno nemusíte čekat, všechny si je můžete prohlédnout prostřednictvím portálu Kimbino. O všech aktuálních slevách se dozvíte bez tištěných letáků, a tak se vám doma nebude hromadit kupa papírů, kterou byste pak museli tahat do příslušného kontejneru. Stačí, když na schránku nalepíte štítek, kde bude napsáno, že o ně nemáte zájem.

A jak to uvést do praxe?

Jak už jsme si řekli, je v pořádku, pokud začnete jen drobnými změnami, důležité je být konzistentní. Zkuste si třeba vybrat dvě věci, které začnete dělat jinak, a těch se skutečně držte alespoň jeden měsíc. Zpočátku to možná nebude jednoduché, ale uvidíte, že po uplynutí této doby vám vaše počínání bude připadat stejně tak přirozené jako návyky, kterých se držíte už několik let.

Jedním z nich může být právě využívání portálu Kimbino nebo jeho mobilní aplikace. Díky ní si totiž všechny důležité akční letáky neustále nosíte u sebe v kapse, a tak si je můžete komfortně prohlédnout po cestě do práce, během obědové pauzy nebo třeba večer před spaním. Zkrátka máte všechny slevy k dispozici kdykoliv a kdekoliv, což vám dodává jistotu, že vám neunikne jediná akční nabídka.


reklama


 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist