https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-continental-vyuziva-k-vyrobe-pneumatik-material-z-recyklovanych-pet-lahvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Continental využívá k výrobě pneumatik materiál z recyklovaných PET lahví

26.6.2023 10:20
Nejsou vám lhostejné plasty, které se nacházíte v přírodě nebo plavat volně v moři? Společnost Continental představila svou snahu chránit přírodu prostřednictvím nových pneumatik s technologií ContiRe.Tex, které využívají materiál z recyklovaných PET lahví.
 
V řekách, mořích a oceánech se pohybuje více než 150 milionů tun plastového odpadu, které každým rokem roste o dalších 5 až 13 tun. Vodní živočichové často zamotávají do těchto plastů, případně je konzumují spolu s potravou. To jim způsobuje vážné zdravotní problémy, které v mnoha případech vedou k pomalému a bolestivému úhynu.

Zdroj | Continental

I když ryby jsou obecně považovány za zdravé maso, asi vás neláká představa konzumovat lososa, jehož útroby jsou naplněny mikroplasty. Plasty pod vlivem slunce a slané vody uvolňují chemikálie, které negativně ovlivňují kvalitu mořské vody.

Negativní dopad na turismus i rybolov

Přítomnost plastového odpadu ve vodě má negativní dopad i na cestovní ruch a rybolov. Škody, které vznikají, se odhadují na stovky milionů eur ročně. S ohledem na tyto problémy se prémiový výrobce pneumatik Continental rozhodl využít materiál z recyklovaných PET lahví při výrobě pneumatiky ContiRe.Tex. Tím se snaží přispět alespoň malým dílem ke snížení znečištění moří a oceánů.

Raději v pneumatice, než na skládce či v oceánu

Plastové lahve už nemusí být jen zbytečným odpadem, který nakonec skončí na dně oceánu. Společnost Continental přišla s inovativním způsobem, jak efektivně využít recyklované PET lahve a vyrábět z nich pneumatiky!

Zdroj | Continental

Vývojáři společnosti Continental vyvinuli řešení, využívá materiál z recyklovaných plastových lahví při výrobě koster pneumatik. Pro výrobu sady 4 pneumatik se takto zužitkuje až 60 recyklovaných PET lahví.

Pneumatiky ContiRe.Tex na první pohled nerozeznáte

Na první pohled pneumatiky s kostrou ContiRe.Tex nerozeznáte od běžných pneumatik ze syntetických materiálů. Jediným rozdílem je speciálního logo na bočnicích pneu.

Zdroj | Continental

Ostrý test na Tour de France v loňském roce

Pneumatiky s technologií ContiRe.Tex byly použity na všech doprovodných vozidlech pro Tour de France 2022, což představuje skutečně náročný zátěžový test.

Zdroj | Continental

Během této prestižní cyklistické události cyklisté a doprovodná vozidla vybavená pneumatikami Continental absolvovala náročnou trasu dlouhou 3300 km, zahrnující i náročné horské úseky. Tímto byla prověřena nejen fyzický zdatnost jezdců, ale také jízdní vlastnosti těchto ekologicky orientovaných pneumatik Continental.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist