https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-eco-sik-pozvednete-svuj-satnik-udrzitelnou-modou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Eco-šik: pozvedněte svůj šatník udržitelnou módou

3.4.2024 14:45
Chcete být letos trendy a zároveň vás zajímá i příroda? Tak to pro vás máme tipy na udržitelné kousky, které ozdobí každý pánský i dámský šatník. Etika a udržitelnost jsou celosvětová témata, která rezonují napříč módním průmyslem. Je dobré vědět, že můžeme přispět svou pomyslnou troškou do mlýna i my. Tak proč toho nevyužít?!
 

Z jakých udržitelných materiálů můžeme sehnat jarní oblečení, doplňky a boty?

Na světě existuje spousta syntetických a přírodních materiálů. Nejspíš správně tušíte, že bude vhodné, když se při nakupování módy zaměříme právě na ty přírodní. Ty jsou totiž nejen udržitelné, ale také příjemné na dotek. Dále jsou i elegantní a odolné. Na udržitelnou módu se můžete podívat např. i zde: https://answear.cz/m/fjallraven. Výrobce Fjällräven Kanken dostal dokonce ve Švédsku ocenění za svůj udržitelný přístup. Určitě tak tyto produkty stojí za zvážení. Vybírat si zde můžete outdoorové batohy, ledvinky, ale i trendy bundy apod.. In budou kousky s potiskem. Mezi udržitelné materiály patří např. 100% bavlna. Výrobci s oblibou přidávají do bavlněných triček i elastan. Ten zařídí, aby byly vaše svršky pružné. Dále je vhodným materiálem len nebo přírodní kůže. Ta může mít mnoho podob. Existují boty i doplňky v hladkém nebo v semišovém provedení. V outfitech pak myslete na to, že by měla vaše obuv a doplňky společně ladit. A to právě strukturou a pak i svou barvou. Tím se váš udržitelný outfit vkusně sjednotí a bude působit harmonickým dojmem. Na eshopech najdeme udržitelné produkty pod označením eco. Dále může být u výrobků napsané, že jsou vyrobené z recyklovatelných materiálů. I to je znamení, že se jedná o udržitelnou módu.

Které trendy modely oblečení můžeme sehnat v udržitelné podobě?

Letos můžete vsadit na dámské a pánské džíny s širokými nohavicemi a s vyšším pasem. In budou také kratší crop topy nebo tank topy s širšími ramínky. Ženy mohou vsadit na bavlněné šaty s rafinovanými průstřihy. Ty se letos mohou objevit nejen v dekoltu, ale také na ramenou, na šíji nebo v oblasti boků. V módě budou také plisované a trapézové sukně s vyšším pasem. Dámy si muži mohou do svých udržitelných šatníku zakomponovat také lněné košile. Ty jsou velmi pohodlné a prodyšné. Střih košile vybírejte podle typu vaší figury. Pro teplejší počasí jsou lněné i bavlněné košile jako stvořené. In budou také háčkované a pletené svršky. Ty mohou dámy snadno sladit s velkou háčkovanou kabelkou. Tento kousek bude opravdovým hitem jarní sezóny.

Jakou módní obuv seženeme v udržitelné verzi?

Na trhu najdeme letos na jaře trendy dámské a pánské sneakers s přírodní kůže. In budou kotníkové i nízké tenisky. Také plátěné modely obuvi se dají považovat za udržitelné. Volit můžeme i boty z tzv. recyklovatelných materiálů. Na kožené boty mohou muži a ženy nakouknout např. i zde: https://answear.cz/m/marc-opolo. Tady si můžete vybírat z kožených farmářek, workerů i mokasínů. Nechybí ani háčkované pantofle nebo sneakers. Ty dodají vašemu jarnímu outfitu patřičný šmrnc. Na jaře se zaměřte na přírodní odstíny barev.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist