https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-ekologove-chteji-ziskat-pujcky-na-obnovu-krajiny-a-nabizeji-urok-i-jisteni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Ekologové chtějí získat půjčky na obnovu krajiny a nabízejí úrok i jištění

31.8.2023 05:42
Zdroj | Čmelák SPP
Projekt Půjčka pro přírodu právě spouští neziskovka Čmelák. Chce získat až 10 mil. Kč na předfinancování projektů na obnovu krajiny a rozjet tuto činnost ve velkém. Více info na www.pujckaproprirodu.cz.
 

Jeden z důvodů, proč vzniká tak málo nových tůní, remízků a dalších krajinných prvků, je to, že je jejich příprava časově a finančně náročná. Peníze z dotací navíc chodí většinou až zpětně a často také se zpožděním. Proto hledáme „investory“, kteří by nám pomocí půjček pomohli zvednout naši finanční kapacitu a tím umožnili připravit a realizovat mnohem více projektů na nové tůně, stromořadí, remízky, pestré louky či přeměnu smrkových monokultur na smíšené lesy.

Nabízíme úrok jako v bance, jištění pozemky a k tomu navíc dobrý pocit z toho, že pomůžete dobré věci. Pomoci dobré věci a ještě něco trochu vydělat. To přece nezní vůbec špatně. Více informací o projektu Půjčka pro přírodu získáte na www.pujckaproprirodu.cz. Projekt spouští liberecká neziskovka Čmelák, která v praktické ochraně přírody působí již téměř 30 let, a která realizovala projekty jako např. Nový prales nebo Mokřady Jablonné.


reklama


 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist