https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-energetika-se-meni-zasadni-budou-male-zdroje-a-akumulace-energie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Energetika se mění, zásadní budou malé zdroje a akumulace energie

13.10.2022 10:22
Energetika se mění. Místo velkých elektráren budou do budoucna mnohem zásadnější malé zdroje a ukládací kapacity. Velkou roli bude hrát také digitalizace, která zvýší efektivitu a usnadní decentralizaci. To bude vyžadovat taky změny v naší elektrizační soustavě.
 
Bude potřeba zavést nové energetické služby, které umožní vyrovnávat v síti napětí a dokážou reagovat na momentální stav nabídky a poptávky v reálném čase. V minulém století nebyly k dispozici takové technologie, které by dokázaly automaticky vyhodnotit, že je potřeba například zapojit další malé zdroje nebo uložit část elektřiny. Dnes to ale možné je, a to díky moderním digitálním nástrojům.

Právě zmíněná digitalizace umožní elektrizační soustavu, která bude k dispozici širšímu okruhu uživatelů. Výroba a spotřeba elektřiny už nebude jen na elektrárnách a jednosměrné distribuci, mohou ji vyrábět i malé zdroje jako je například domácí fotovoltaika.

Uvažujete o tom, že si na střechu domu pořídíte solární panely? Pak rozhodně neváhejte a pořiďte si je za aktuálně nejlepší ceny na trhu. Solární panely nakoupíte na e-shopu Hawaj.cz nyní za akční ceny. Na Hawaj.cz najdete velmi výkonné solární články MONO PERC, které jsou v panelech použité a které zaručují vysokou účinnost zpracovávaného světla a jeho následnou přeměnu na energii. Panely jsou vytvořené technologií, která snižuje vnitřní spotřebu, díky nízkým proudovým hodnotám.

Pořízením solárních článků na Hawaj.cz automaticky získáte 12-letou záruku na mechanické zpracování a 25-letou záruku na jejich výkon. Jejich další výhodou je také nízká proudová hustota pro efektivní snížení vnitřní spotřeby energie. Pořiďte si solární panely a udělejte něco pro sebe i své okolí.


reklama


 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist