https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-na-zero-waste-baleni-v-sufan.cz-vi-jak-na-to
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak na zero waste balení? V Šufan.cz ví, jak na to

21.11.2022 16:14
Zajímáte se o zero waste balení? Pak pro vás máme příběh Šufan.cz, který si zakládá na maximální recyklaci obalového materiálu. Inspirujte se.
 
Jste e-shop, který vidí smysl v udržitelnosti? Pojďte se inspirovat, jak s udržitelností a zero waste (bezodpadovým) balením pracuje Šufan.cz, výrobce ořechových másel.

Dozvíte se, čím se dá nahradit vlnitá lepenka nebo jak krabice využít do posledního kousku.

Řešení šetrné k přírodě zavádějí jak ve výrobě, tak v balení. A jak to vypadá v praxi?

Krabice se snaží maximálně využít ze zdrojů od dodavatelů

Řídí se mottem: jakákoliv krabice = dobrá krabice. Proto veškerý obalový materiál, který jim přijde pod ruce, dále využívají na balení. Nákup nových obalů se tedy snaží maximálně redukovat. Naopak snahou je do posledního zbytku využít krabice, které by jinak vyhodili.

Krabice rozřežou na menší části a balí jimi kolem dokola ořechová másla ve skle. Vyřeší takzvaně dvě mouchy jednou ranou. Sklenice jsou jednak připravené, aby přežily často náročnou cestu k zákazníkovi. A materiál, který by jinak skončil v modrém kontejneru poslouží novému účelu.

Krabice a krabičky používají také jako výplň. Stačí je rozřezat a papírová výplň zdarma je na světě. Produkty v krabici nelítají a zároveň se o sebe během přepravy nerozbijí.

Trvalo nějakou dobu, než si v Šufan.cz princip zero waste balení vyladili k vlastní spokojenosti. Výsledek ale stojí za to. Jejich balení je odměna pro přírodu, ale ocení jej i podobně smýšlející zákazníci.


reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist