https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-se-zbavit-hluku-z-chodby-pomuzou-protihlukove-dvere
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak se zbavit hluku z chodby? Pomůžou protihlukové dveře

23.2.2022 09:25
Sousedské debaty a hádky na chodbě v paneláku? To opravdu není nic, co by kdokoliv chtěl každý den poslouchat. Přece jen za dveřmi bytu bychom chtěli spíše klid a soukromí. Co pro to můžete udělat? Vyměnit staré dveře za protihlukové dveře do bytu.
 

Dvojité těsnění proti otravnému hluku

Čím jsou vlastně protihlukové dveře do bytu výjimečné? Mají dvojité těsnění a patentované materiálové složení dveřního křídla. Díky tomu se můžeme potkat s označením protihlukové dveře 43 dB, což značí, že dveře dokáží tlumit venkovní zvuky o síle až 43 dB. To vše se zjistí měřením průchodu zvuku.

Protihlukové vchodové dveře do bytu tak bez obav pokryje hluk z běžných činností, jako je třeba chůze po schodech, zavírání dveří od výtahu nebo komunikace sousedů před vašimi dveřmi.

Protihlukové čalounění? Raději ne

Nechcete kupovat nové dveře? Můžete si samozřejmě nechat přečalounit ty staré. Z hlediska přínosu to ale není ideální varianta. Sice ušetříte díky menším nákladům, výsledný efekt bude ale minimální. Pro přidané odhlučnění se totiž nejčastěji používá molitan překrytý koženkou.

Nejen, že se na takové dveře nedívá zrovna pěkně, ale použitá koženka navíc snižuje pohltivost zvuku. Raději si tedy rovnou pořiďte dveře protihlukové a ušetříte si starosti do dalších let.

Protihluk zajistí i bezpečnostní dveře

Protihlukové vlastnosti mají i bezpečnostní dveře. Proto je dobré se při výběru orientovat i podle tohoto názvu. Výhodou je, že dveře nejen perfektně plní své funkce, ale také dobře vypadají. Seženete je v širokém spektru odstínů i designů. Stačí si jen vybrat dobrého dodavatele a můžete se těšit na zasloužený klid.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist