https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-vybrat-chytre-sportovni-hodinky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak vybrat chytré sportovní hodinky?

19.7.2022 12:49
Zdroj | Pixabay
Hodinky 21. století už dávno neslouží jen k měření času. Volání, platby v obchodech či navigace se společně s dalšími desítkami funkcí staly naprostou samozřejmostí. Přesto se každý model hodí pro jinou aktivitu. Poradíme vám, na jaké funkce se zaměřit, když vybíráte sportovní hodinky.
 

1. Měření tepové frekvence

Zatímco v běžném životě se bez údaje o tepu spolehlivě obejdete, pro sportovce může být velice užitečný. Pomáhá jim určit energetický výdej a podle toho přizpůsobit sportovní aktivitu.

Měření tepové frekvence dnes bývá standardní součástí všech smart hodinek, přesto se pro jistotu před koupí ujistěte, že vámi vybraný typ danou funkci nabízí.

Tip: Pro ještě přesnější určení energetického výdeje, hledejte smart hodinky s funkcí měření tělesné teploty. Takové přístroje vás ale vyjdou minimálně na 10 000 Kč.

2. Akcelerometr

Podobnou samozřejmostí by měl být tzv. akcelerometr. Jde o funkci, která zaznamenává kam a jak rychle se při sportu pohybujete. Akcelerometr nejčastěji využijí běžci. Hodí se ale i pro plavce či cyklisty.

3. Monitoring spánku

Kvalita spánku může mít přímý vliv na vaše sportovní výkony. Člověk trpící spánkovou deprivací má zpravidla zhoršenou koordinaci a zpomalené reakce. Chytré sportovní hodinky vám poskytnou užitečné a přesné údaje, díky kterým dokážete svůj spánek dlouhodobě zkvalitnit.

4. Sportovní profily

Každé správné sportovní hodinky umožňují přizpůsobení profilů například pro:

      • běh,

      • fitness,

      • plavání,

      • kolo,

      • chůzi.

Podle nastaveného profilu se funkce hodinek přizpůsobí dané aktivitě a vy získáte zase o něco přesnější data.

5. Výdrž baterie

Jako aktivní sportovec budete smart hodinky zatěžovat víc než běžný uživatel. Pokud navíc budete využívat funkci monitoringu spánku, nebudete mít možnost dát hodinky každý večer na nabíječku. Proto se piďte po těch, které vydrží alespoň týden.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist