https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-vyuzit-nabytek-v-obyvacim-pokoji-na-maximum-kouzlete-s-pokojovymi-rostlinami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak využít nábytek v obývacím pokoji na maximum? Kouzlete s pokojovými rostlinami

22.3.2022 07:00
Foto | New Africa / Shutterstock
Chtěli byste žít více v souladu s přírodou a svůj obývací pokoj si zahalit zelení? Přinášíme vám několik důvodů, které vaše rozhodnutí podpoří. Společně s nápady, kam se dají rostliny v obývacím pokoji umístit. Variant je totiž opravdu mnoho a místa na rostliny se i ve vašem obýváku najde víc, než jste si možná mysleli.
 

Zahalte obývací stěnu rostlinami

Výskyt čerstvých rostlin v domácnosti má pozitivní vliv na vaše zdraví. Existují totiž speciální rostliny, které čistí vzduch ve vaši domácnosti. Je dokázáno, že některé pokojové rostliny dokážou zničit více jak 90 % nečistot, které se ve vzduchu nachází. Jak? Pouze tím, že jsou. Jak tedy počet pokojových rostlin ve svém obývacím pokoji navýšit? Skvělým pomocníkem je obývací stěna. Kromě prostoru, do kterého umístíte televizi, můžete poličky využít k rozmístění rostlin, které čistí vzduch.

Slaďte barvy i materiály obývací stěny a květináčů

Jak rostliny do obývací stěny umístit? Vsaďte na svého vnitřního umělce a s rozmístěním květináčů a rostlin si pohrajte. Poličky v obývacích stěnách jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a květináče bez problémů unesou. Pohrajte si také s motivy a barevným laděním. K dřevěnému nábytku se skvěle hodí obyčejné terakotové květináče. Skvěle vypadá také propojení LED světel, které je často součástí moderních obývacích stěn. Díky originálně umístěným rostlinám bude výsledný efekt osvětlené stěny ještě umocněn.

Komoda? Skvělé místo na květináče

Dalším skvělým kusem nábytku, který přímo láká k tomu, abyste na něj umístili květináč s nějakou rostlinou, je komoda. Její rovný povrch by jinak zůstal nevyužit, což by byla ohromná škoda. Komoda se vyskytuje téměř v každém obývacím pokoji, protože je praktická a věci se v ní uchovávají přehledně a jsou vždy po ruce.

Nemáte-li ve svém obýváku ještě komodu, je nejvyšší čas to změnit a následně využijte toho, že vaše hezká komoda může být ještě hezčí. Použijte její horní hranu jako místo na chlubení. Vystavte si na ni sbírku svých rostlin a kochejte se pohledem na ni.

Foto | nikkimeel / Shutterstock

Konferenční stolek a pokojové rostliny

Také konferenční stolek v obývacím pokoji se dá využít jako místo pro menší pokojovou rostlinu. Menší proto, aby na něm stále zbyl dostatek prostoru na odkládání skleniček a hrnků s nápoji a také místo na občerstvení. Máte-li rádi netradiční design, umístěte na stolek netradiční květináč. Ten si získá pozornost každé návštěvy.

Obývací pokoj slouží hlavně k relaxaci

Hlavní úlohou každého obývacího pokoje je to, že si v něm člověk odpočine a zregeneruje při sledování televize nebo při lenošení na gauči. Právě proto je právě obývací pokoj skvělým místem k umístění co největšího poštu rostlin. Proč? Pohled na ně má totiž pozitivní vliv na lidskou psychiku. To je vědecky dokázáno.

Zejména lidé bydlící ve větších městech by výskyt zelených rostlin ve své domácnosti neměli podceňovat. Přítomnost živých rostlin zvyšuje vyplavování endorfinů. Tím pádem budete v obývacím pokoji, ve kterém se nachází čerstvé rostliny, šťastnější a usměvavější. Od věci není ani váza, ve které se vyskytují sezónní čerstvě řezané květiny. Ty vaši domácnost příjemně provoní a také vám zvednou náladu.

Městské džungle se nestaly během pandemie hitem pro nic za nic. Lidé zjistili, že kousek přírody v jejich obývacím pokoji jim přináší radost, protože jsou v užším kontaktu s přírodou. Využijte toho také vy a změňte vzhled své obývací stěny, komody i konferenčního stolku. Obklopte se pokojovými rostlinami a buďte šťastnější a veselejší. Zkrátka a dobře, využijte potenciál svého obýváku na maximum.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist