https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-kam-vyrazit-na-horska-kola-mame-pro-vas-3-tipy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Kam vyrazit na horská kola? Máme pro vás 3 tipy

4.10.2021 11:29
Baví vás prudká stoupání, techničtější sjezdy a úzké průjezdy mezi stromy a kameny? Pokud ano, máme pro vás tipy na tři rozsáhlé sítě stezek pro horská kola, které stojí za návštěvu. Vydáte se k úbočí hory Smrk, do Jeseníků, nebo snad na Vysočinu?
 

Singltrek pod Smrkem

Úbočí hory Smrk protínají desítky kilometrů stezek pro horská kola, které se liší svou obtížností. Začátečníci si užijí pohodovou projížďku v lesích okolo Nového Města pod Smrkem a Lázní Libverda, zatímco zkušení jezdci si mohou vyzkoušet prudké stoupání po nerovném terénu, technické sjezdy plné zatáček a úzké průjezdy mezi stromy a kameny. Pokud si cyklovýlet chcete prodloužit, na hranicích s Polskem můžete plynule navázat na singletrack Świeradów-Zdrój.

Rychlebské stezky

Malebnou krajinou Jeseníků se vine zhruba 85 kilometrů cyklotras vyhlášených svou kvalitou po celou cyklistickou sezonu. Všechny stezky začínají a končí v obci Černá Voda, jedná se tudíž o uzavřené okruhy. Čeká tam na vás horská dráha Superflow, kameny a kořeny Walesu, balvany na Velrybě či odpočinkový Vidnavský okruh. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv trasu, absolvovat byste ji měli na kvalitním horském kole, které si ostatně můžete půjčit přímo v nástupním místě.

Cyklo aréna Vysočina

Stezky s nástupním místem v lyžařské a biatlonové Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě se od předešlých zmíněných v lecčems liší. Nenabízejí tak prudké a technické sjezdy, lze je projet během jednoho dne a jejich součástí jsou úseky tratí světových pohárů MTB, které se tam každoročně konají. Jakmile vás Vysočina aréna omrzí, vydejte se na kole prozkoumat okolní lehce zvlněnou krajinu s množstvím lesních a polních cest.

Pořiďte si nového parťáka do terénu

Jste na náročných trailech a nezpevněných cestách jako doma? Možná už by se vám hodil nový parťák, který zvládne prudké stoupání i následné adrenalinové sjezdy. Pořiďte si kvalitní bicykel, se kterým pro vás bude jízda náročným terénem hračka. Na Heurece.cz i na Heurece.sk najdete nejen širokou nabídku horských kol, ale také nespočet hodnotných uživatelských recenzí, které vám usnadní výběr.


reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist