https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-krbovemu-teplu-se-nic-nevyrovna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Krbovému teplu se nic nevyrovná

19.12.2022 11:13
Nic se nevyrovná roztápění vašeho skutečného krbu na dřevo nebo na biopalivo v zimních měsících. Krb je často o Vánocích a svátcích epicentrem domova a letos bude mít krbová kamna o mnoho více rodin…
 
Hygge (vyslovováno „hügge“) je dánské a norské slovo pro útulnou pospolitost a hřejivou atmosféru v kombinaci s pocity pohody a spokojenosti. Aniž bychom vyrůstali v severoevropské kultuře, většina z nás pojem hygge nezná, když je však popisován, téměř každý člověk rozumí přesnému pocitu a největší tendenci tento pocit cítit, je o vánočních svátcích. A krb, krbová kamna či biokrb jsou základním prvkem pro dosažení pocitu hygge.

Hygge je především o pocitu hřejivosti, pospolitosti, uvolnění a pocitu spokojenosti. V dnešním moderním světě, kde jsme neustále připojeni online, se jen zřídkakdy dostaneme k „vypnutí“, s výjimkou prázdnin. Vánoční prázdniny jsou časem pro vytváření vzpomínek, relaxaci, užívání si společnosti rodiny a pocit tepla jejich lásky. Teplo a atmosféra vašeho krbu na dřevo nebo plyn vás uvolní a pomůže vám ukolébat se do klidné relaxace.

I když neexistuje žádný „špatný“ způsob, jak relaxovat u ohně, rozhodně existuje „správný“ způsob. Nejpříjemnější posezení u krbu zahrnuje zabalení se do teplé deky, příjemnou klidnou hudbu, ambientní osvětlení a samozřejmě čaj nebo kakao. Abyste dosáhli maximálního pohodlí, budete potřebovat následující:

      • Velká měkká deka: Přikrývky poskytují pocit bezpečí a klidu, kterému se nic nevyrovná.
      • Nadměrně velké vlněné ponožky: Nic nepřekoná velké pohodlné vlněné ponožky v chladném zimním dni.
      • Klidná hudba: Nastavte a „poštelujte“ si náladu klidnou, relaxační hudbou na pozadí.
      • Tlumená světla a svíčky: Jemné osvětlení doplní záři ohně a vytvoří dokonalou atmosféru.
      • Teplý šálek čaje nebo horkého kakaa: Teplé nápoje pomáhají uvolnit a zklidnit nervový systém, kdo by také neměl rád šálek dobrého čaje nebo kakaa?

Teplý domov je šťastný domov. Váš krb funguje jako účinný a uklidňující zónový ohřívač, který vám umožní vychutnat si nejpoužívanější místnosti ve vašem domě, aniž byste se museli shánět po svetru.

Ať už hrajete u ohně deskovou hru, mazlíte se s kocourem, díváte se na film nebo popíjíte teplé svařené víno či cider, pocity hřejivého tepla, šlehání plamenů a praskání dřeva podporují kouzelnou odpočinkovou atmosféru. Jsou Vánoce, čas smíchu, tepla, tradic a rodiny. Užívejte si lidi kolem sebe a vytvářejte vzpomínky, které vám vydrží na celý život. Všichni mají dobrou náladu, svět se zpomalí a stane se něco magického. A váš krb je středem toho všeho.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist