https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-magisterske-studium-na-katedre-environmentalnich-studii-fss-mu-v-brne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Magisterské studium na Katedře environmentálních studií FSS MU v Brně

30.3.2023 12:30
Zdroj | Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií
Zajímají vás společenské vědy a ochrana přírody, krajiny a životního prostředí? Rozhodujete se, kam dál po bakalářském studiu? Zveme vás na Katedru environmentálních studií na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.
 
Magisterská Environmentální studia otevíráme absolventům a absolventkám nejrůznějších bakalářských programů – společenskovědních i přírodovědných, ekonomických i právních. Na naší katedře se setkáte s odborníky z mnoha disciplín a profesionály z praxe. Spolupracujeme s řadou regionálních, celostátních i zahraničních partnerů, od organizace pro environmentální vzdělávání Lipka přes Ministerstvo životního prostředí až po řadu univerzitních pracovišť.

Na co dalšího se u nás můžete těšit?

      • Řadu kurzů se zahraničními vyučujícími, např. se Simonou Getovou (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona), Danem Keechem (University of Gloucestershire), Timem Crabtreem (Schumacher College) nebo Dominikou Dzwonkowskou (UKSW Warszawa).
      Terénní exkurze, na kterých navštívíte zajímavé krajiny i města, kde se řeší různé environmentální problémy a setkáte se s řadou lektorů.
      Studium nebo stáž v zahraničí. Naši studenti a studentky pravidelně vyjíždí do Barcelony, Lisabonu, Norského městečka Bø nebo Varšavy. Přečtěte si jejich zkušenosti ze zahraničních pobytů.
      • Větší prostor pro diskusi a užší kontakt s vyučujícími.
      Desítky povinně volitelných kurzů, 100 hodin odborné praxe a velmi široký výběr témat diplomových prací.

A co přijímačky?

      • Přijímací zkoušku tvoří písemný test, který formou multiple choice a otevřených otázek ověří základní znalosti o společenských a přírodovědných aspektech environmentální tematiky a všeobecný rozhled.
      • Přijímací řízení do magisterského studia je otevřené všem, kteří vystudovali jakékoliv bakalářské či magisterské studium (podmínkou tedy není absolvování bakalářského stupně environmentálních studií).
      • Přijímací zkouška bude 21. června 2023.
      • Podívejte se na náš web, kde najdete doporučenou literaturu.
Pojďte studovat Environmentální studia na FSS MU v Brně! Přihlášky do magisterského studia můžete podávat do 30. 4. 2023. Těšíme se na vás!
reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist