https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-moderni-stineni-nabizi-nekolik-variant-jake-si-vyberete-vy-rolety-nebo-zaluzie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Moderní stínění nabízí několik variant, jaké si vyberete vy rolety nebo žaluzie?

15.1.2019 13:59 (MK Rolety)
Stínící technika, která hlavně slouží, jako ochrana před slunečními paprsky dnes nabízí několik variant. V různých odborných článcích se dozvídáme, že je rozdělena na vnitřní a venkovní stínění. Nejvíce informací, které média poskytují, jsou na téma rolety nebo žaluzie. My vám tento sortiment nyní představíme, abyste jste měli lepší informace, které konkrétní stínění je dnes velmi žádané. Nezáleží, zda zrovna stavíte rodinný dům, provádíte rekonstrukci domu nebo bytu. Stínění na okna je třeba řešit v každé obytné části, jinak se vám interiér přehřívá a budete řešit různé klimatizační přístroje a podobně. Je třeba si uvědomit, že vhodné stínění vás nechrání jen před sluncem, ale zachovává vaše soukromí. Dříve byly hlavně používány záclony a závěsy. Dnes jsou nahrazovány roletami a žaluziemi, které plní moderní dekorativní prvky ve všech domácnostech, firemních prostorách a v jiných institucí.
 

Plisé žaluzie

Patří mezi nejžádanější vnitřní žaluzie na okna všech typů. Hravě si poradí se stíněním atypických oken. Pokud máte doma kulaté nebo půlkulaté okna, pak žaluzie Plisé vám poslouží jako jediný dokonalý stínící prvek. Ovládání látkové žaluzie Plisé je velmi jednoduchý. Nejčastěji se dodává s manuálním ovládáním. Plisé má na spodním a horním profilu ruční madélko. Pouhým tahem nastavíte žaluzii do požadované polohy. Velmi oblíbené je provedení, které nabízí možnost shrnutí nahoru i dolu. Plisovaná látka je shrne jako harmonika, tudíž nepotřebuje a nezabírá mnoho místa. Výběr látek pro tyto oblíbené žaluzie se nabízejí v průsvitném i zatemňovacím provedení. S oblibou jsou používány na okna, zimní zahrady a různé prosklené stropy nebo světlíky. Jejich montáž není nikterak složitá. Šikovný kutil si je dokáže nainstalovat sám. Doporučujeme však odbornou konzultaci. Vyrábí se více variant a každé okno může potřebovat zcela odlišné provedení.

Látkové rolety

V posledních letech jejich výroba maximálně vzrostla. Jsou oblíbené do novostavby rodinných domů i bytů. Kanceláře, banky a jiné instituty využívají látkové rolety, aby zamezili přehřívání těchto prostorů a ochránili soukromí svých klientů. Látková roleta již není, co bývala dříve. Dnes se vyrábí vysoce designové rolety, které mohou být ovládané manuálně na řetízek. Pro pohodlnější ovládání lze vybrat roletu na motorické ovládání popřípadě celý systém rolet napojit na chytrou domácnost. Látková roleta, která se v české republice vyrábí pod obchodním názvem PURE má velmi čisté linie úchytových konzol, které perfektně překryjí jejich kotvení šrouby do zdiva. Je vhodná i pro velká okna do celkové šíře 3 400 mm. Pokud potřebujete širší rolety určitě využijete roletový systém pod obchodním označením GIANT, který se vyrábí do neuvěřitelné šířky až 5 000 mm. Na látkové rolety je dnes velký výběr velmi kvalitních látek, barevný výběr konzol, zátěžových lišt a barevných řetízků. Pro větší rozměry rolet doporučujeme odborné montáže. Pro správný chod látkových rolet je zapotřebí, aby roleta byla nainstalovaná v maximální rovině. Pokud hodláte mít skutečně designovou roletu na vašich oknech, pak si vyberte rolety den a noc. Jejich poptávka již roste několik let. Provedení den a noc můžeme často vidět u rodinných domů a v bytovkách. Poznáte je podle vodorovných pruhů na oknech. Jsou velice oblíbené pro svoje jednoduché ovládání. Tyto rolety nahrazují záclony a závěsy.

Screenové rolety

Jejich obliba v posledních letech stoupá i přes jejich vyšší pořizovací cenu. Tento roletový systém nabízí mnoho předností. Screenové rolety jsou určeny především pro ty, co nechtějí ztratit kontakt se svým okolí. Screnová látka totiž dovoluje průsvitnost do interiéru ne však pohledy zvenčí. Vy naopak přes screen krásně vidíte ven. Screenová roleta má tu vlastnost, že větší část dopadajícího světla odráží, jistou část světla pojme a část propustí do vašeho interiéru. S oblibou jsou využívány pro vnitřní i venkovní stínění domů a různých administrativních budov, kde jsou velmi prosklené fasády nebo velká okna. Screenové rolety se vyrábí do celkové šíře až 5 000 mm. Před pořízením těchto rolet doporučujeme seznámení s výrobci. Ve Velké Bíteši jsou specialisté na výrobu těchto roletových systému. Na výběr je hned několik provedení screenů. V boxu nebo bez boxu, možnost vodících lanek atd. Pokud hodláte mít doma velmi pevnou roletu, doporučujeme systém LOCSCREEN nazývané též ZipScreen. Jedná se o nejpevnější rolety, které odolávají silnému nepříznivému počasí. S oblibou jsou využívané též jako boční stínění na pergoly nebo na různé typy teras. Francouzký výrobce látek screen, dodává látky pod obchodním názvem Soltis po celém světě. V poslední době se na trhu objevili zatemňovací látky, pro ty, kteří chtějí látkové stínění větších rozměrů. Montáž screenů doporučujeme opět přenechat na odborné firmě. Při větších rozměrech rolet je váha poměrně velká a instalace již není tak jednoduchá.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist