https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-myslete-na-ekologii.co-pro-ni-muze-udelat-vase-firma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Myslete na ekologii. Co pro ni může udělat Vaše firma?

7.7.2020 10:17
Jste lidé, kterým není lhostejná planeta Země a jak ji zanecháme budoucím generacím? Máte před velkým krokem ve svém životě, kdy chcete od základu změnit svůj dosavadní život? Budete zakládat firmu a chcete proto využít možnosti koupit již založenou společnost bez historie, závazků a s plně splaceným kapitálem?
 

Ušetřete čas a energii s vyřizováním administrativních záležitostí a kupte si ready made společnost. Můžete začít pozitivně ovlivňovat smýšlení lidí a podnikat eko odpovědně. Ekologický způsob života se odvíjí již od toho, jak dlouho necháte puštěnou vodu ve sprše…A pokračuje to tím, cosi oblékáte – oblečení z fair trade bavlny versus z konvenční bavlny, jež je pěstovaná na polích s intenzivním používáním chemikálií. Sedáte do auta nebo na kolo…? Všechno jde udělat tak, abyste přitom mysleli ekologicky. Ve firmě, kterou budete řídit, můžete zavést také řadu opatření a zásad. Podnikat udržitelně znamená odpovědnost za sociální a environmentální dopady související s podnikáním.

Dnes je ekologie moderní a doufejme, že to je nastolený směr, ne jenom móda. Už při zakládání firmy můžeme uvažovat o tom, zda naše budova nebo kanceláře jsou energeticky úsporné. Uvažujeme o tom, jak vše zařídit, jak zazelenat okolí firmy, jak vyprodukovat co nejméně odpadu. Na hygienu a úklid bychom měli použít ekologické přípravky a tisknout co nejméně papíru, vše posílat elektronicky. Tohle jsou jen základy ekologického uvažování v rámci vlastní firmy.

Svědomí je totiž to jediné, co nás k šetrnému používání planety Země může vést. Chceme, abychom pili čistou vodu a dýchali zdravý vzduch? Chceme mít různorodou přírodu a zvířata v ní? Není nám lhostejné, v jakém stavu planetu zachováme? Chceme, aby na ní spokojeně žili i potomci našich dětí?

Pokud se do toho chcete „vložit“ důsledněji a podporujete organizace smýšlející zeleně, existuje Asociace společenské odpovědnosti. Je to největší CSR (Corporate Social Responsibility) iniciativa, jejíž vizí je, aby se společenská odpovědnost a udržitelnost stala přirozenou součástí podnikání i fungování každé organizace v Česku. Podmínky pro vstup do platformy jsou na webových stránkách asociace.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist