https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-neperte-se-s-pradlem-praci-gely-znacky-frosch-v-novych-obalech-a-recepturou-to-vyperou-za-vas
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Neperte se s prádlem, prací gely značky Frosch v nových obalech a recepturou to vyperou za Vás

10.5.2023 07:50
Značka Frosch postupně přechází na nové stoprocentně recyklovatelné obaly u svých jednotlivých produktových řad. Nyní přišla řada na přípravky určené k ošetření prádla, a to jak čtyři druhy pracích gelů, tak přípravek na skvrny či aviváže. Změnu zaznamenala i receptura pracích gelů a to proto, aby bylo dosaženo té nejekologičtější varianty i co se složení výrobků týká. Důležitý je, jak obal – nově v recyklátové lahvi, tak i obsah. Celkově prošla řada výrobků určených na praní značky Frosch redesignem obalů. Zvýšených aktivit venku na trávě, v bahně či poraněných kolen se tedy netřeba obávat. Výrobky na praní značky Frosch Vám dopřejí prožít hezké dny v klidu. Můžete si je tak vychutnat naplno. Obavami ze skvrn na prádle od zmrzliny nebo čerstvého ovoce se už nemusíte zabývat. Ekologická řada na praní prádla značky Frosch s obsahem aktivních složek na přírodní bázi Vám svým šetrným složení s výtažky z aloe vera, mandlí nebo granátového jablka účinně pomohou vyprat všechny běžné nečistoty. S těmi odolnějšími si poradí praktický odstraňovač skvrn. Přírodní hypoalergenní aviváž prádlo pak na závěr změkčí a krásně provoní. Produkty na praní značky Frosch neobsahují barviva, konzervanty a chemické látky obsažené v běžně dostupných pracích prostředcích, proto je uvítá nejen citlivá pokožka, ale i příroda. Prací gely se sodou na bílé prádlo, s granátovým jablkem na barevné a Aloe Vera na citlivou pokožku doplní i novinka Frosch EKO Prací prostředek na vlnu a jemné prádlo Mandle.
 
„Praní prádla v neekologických pracích prostředcích představuje pro přírodu i naše zdraví výraznou zátěž. Běžné prací prostředky obsahují koktejl chemických látek, který se může negativně podepsat na našem zdraví. U fosfátů a ftalátů je například prokázána souvislost s hormonální nerovnováhou a neplodností. Problematické jsou také mikroplasty, které jsou standardně součástí sypkých pracích prostředků s „účinnými mikrogranulemi“, a jsou v přírodě nerozložitelné. Všechny tyto chemické látky na nás působí prostřednictvím vypraného prádla a dostávají se i dále do oceánů,“ uvádí Anna Stoklasová, marketingová manažerka společnosti Melitta ČR s.r.o., distributora značky Frosch pro český a slovenský trh. „V široké nabídce pracích gelů najdete produkty pro bílé i barevné prádlo, jemné textilie a řešení pro osoby s citlivou pokožkou nebo pro kojence. Přírodní hypoalergenní aviváže jsou na rozdíl od běžných výrobků na trhu vyrobeny výhradně z přírodních surovin, neobsahují živočišné produkty a jsou vhodné i pro vegany. Na odolné skvrny vyzkoušejte čističe s citrátem nebo čističe na způsob žlučového mýdla, které na rozdíl od klasického žlučového mýdla neobsahují živočišné složky,“ dodává Anna Stoklasová.

Frosch EKO Prací prostředky na bílé nebo barevné či určené pro citlivou pleť

Ekologické prací gely značky Frosch na bázi přírodních látek odstraňují obvyklé nečistoty a zároveň pečují o prané textilie. Šetrné složení bez škodlivé chemie ošetřuje prádlo a je ohleduplné k pokožce. Prací gel s výtažky z aloe vera je díky extrémně šetrnému složení a velmi jemné parfemaci vhodný i pro citlivou pokožku. Prostředek s aktivní sodou brání šednutí bílého prádla a chrání barvy u prádla barevného. Gel s granátovým jablkem udržuje barvy i tvar oděvů. Prací gel na vlnu a jemné prádlo Mandle je vhodný především pro jemné tkaniny jako je vlna, hedvábí, umělé hedvábí, ale i odolnější materiály. Cena od 269,90 korun.

Novinka - Frosch EKO Prací prostředek na vlnu a jemné prádlo Mandle 1500 ml

Dopřejte svému prádlu výjimečnou péči s ekologickým pracím prostředkem s mandlovým olejem. Prací prostředek s účinným přírodním složením se skvěle postará o jemné materiály, ke kterým patří například vlna, hedvábí nebo umělé hedvábí. Prát v něm ale samozřejmě můžete i odolnější materiály. Postará se o čistotu prádla a ochranu barev a tkaniny a prádlo provoní jemnou vůní. Prací prostředek neobsahuje rozjasňovače, barviva ani konzervanty. Přípravek je vhodný i na funkční prádlo. Balení obsahuje 40 pracích dávek. Velký důraz je kladen na samotný výrobní proces, který probíhá podle nejvyšších ekologických standardů s ohledem na co nejnižší spotřebu energie a na využívání přírodních obnovitelných zdrojů. Frosch EKO Prací prostředek na vlnu a jemné prádlo Mandle 1500 ml je k dostání za cenu 299 korun.

Výhody EKO pracího prostředku na jemné prádlo:

      • má účinné přírodní složení,
      • zajišťuje čistotu prádla a zanechává jemnou vůni,
      • jedná se o veganský přípravek bez mikroplastů.

Frosch EKO Prací prostředek s aktivní sodou 1500 ml

zajistí domov bez toxinů, což ocení vaše pokožka, plíce a celkové zdraví. Vaše pokožka si zaslouží jemnou hypoalergenní péči s přírodními pečujícími složkami. Pokud hledáte přírodní prací prostředek šetrný k přírodě i k pokožce, včetně té citlivé, pak pro vás bude tím pravým dermatologicky testovaný ekologický prací prostředek s aktivní sodou, který se postará o čisté prádlo se svěží vůní. Díky důmyslnému složení se můžete spolehnout i na to, že prací prostředek ochrání barvy prádla. Balení obsahuje 22 pracích dávek. Frosch EKO Prací prostředek s aktivní sodou 1500 ml množství k dostání za cenu 269,90 Kč.

Výhody tohoto EKO pracího prostředku:

      • vyniká účinným složením s aktivní sodou,
      • chrání barvy a zanechává prádlo čisté a provoněné svěží vůní,
      • jedná se o veganský přípravek bez mikroplastů.

Frosch EKO Prací prostředek color Granátové jablko 1500 ml

Proč sáhnout po ekologickém pracím prostředku s extrakty z granátového jablka? Protože prádlo účinně vypere, ošetřuje textilní vlákna a chrání barvy. Prací prostředek ve formě gelu je vhodný pro všechny druhy textilií kromě vlny a hedvábí. Oblíbíte si ho také díky tomu, že zanechává prádlo provoněné jemnou vůní. Balení obsahuje 22 pracích dávek. Frosch EKO Prací prostředek color Granátové jablko 1500 ml je k dostání za cenu 269.90 Kč.

Výhody tohoto EKO pracího prostředku:

      • je šetrný k barvám a ošetřuje textilní vlákna,
      • zanechává prádlo provoněné jemnou vůní,
      • jedná se o veganský přípravek bez mikroplastů.

Frosch EKO Prací prostředek sensitive Aloe vera 1500 ml

Dopřejte jemnému prádlu speciální péči v podobě ekologického pracího prostředku ve formě gelu. Můžete se spolehnout na to, že gel zanechá prádlo čisté a jemně ho provoní. Přírodní složení s aloe vera se postará o ochranu barev i tkanin a je šetrné k pokožce i k přírodě. Prací prostředek neobsahuje fosfáty, ftaláty, barviva, bělící činidla ani konzervační látky. Balení obsahuje 22 pracích dávek. Frosch EKO Prací prostředek sensitive Aloe vera 1500 ml množství je k dostání za cenu 269,90 Kč.

Výhody tohoto EKO pracího prostředku:

      • je vhodný na praní jemného prádla,
      • má přírodní složení obohacené o aloe vera,
      • jedná se o veganský přípravek bez mikroplastů.

Přírodní aviváže

Aviváže Frosch prádlo změkčí a jemně provoní. Hypoalergenní rostlinná receptura bez barviv, pouze s jemnou vůní je ideální pro osoby s citlivou pokožkou. Na rozdíl od běžně dostupných aviváží receptura neobsahuje živočišné složky. Vybírat můžete z vůní levandule, mandlového mléka, aloe vera nebo květů bavlny. Cena: 96,90 Kč

Prostředky na čištění skvrn

Pro předčištění odolných skvrn před praním nabízí značka Frosch Odstraňovač skvrn s aplikátorem Citron, který na bázi citrátu předčistí skvrny od oleje, make-upu, deodorantu nebo potu. Odstraňovač skvrn ala žlučové mýdlo, funguje obdobně jako žlučové mýdlo a je ideální na předpíraní límečků, skvrn bílkovinového původu, skvrn od trávy, ovoce nebo jídla. Na rozdíl od originálního mýdla neobsahuje žádné živočišné složky. V dostání je i v praktickém spreji. Cena od: 75,90 Kč

________________________________________________________________________________

O značce Frosch: Frosch je již přes 30 let průkopnickou značkou na poli ekologie. Čisticí i pečující prostředky s logem zelené žabičky jsou šetrné k pokožce i životnímu prostředí. Ve své dlouholeté historii Frosch neustále zdokonaluje vývoj a výrobu čisticích a pečujících prostředků s ohledem na ekologii a stává se lídrem mnoha environmentálních projektů přesahujících mnohdy hranice daného průmyslu. Výrobky značky Frosch jsou v průběhu celého životního cyklu prokazatelně ohleduplnější nejen k životnímu prostředí, ale i ke zdraví spotřebitele. Ekologický přístup dokládají i získané certifikáty jako např. EMAS, Green Brands, Eco label a jiné. Více informací naleznete na: www.frosch-eko.cz

Werner & Mertz: Výrobcem ekologických čisticích prostředků a kosmetiky značky Frosch je společnost Werner & Mertz, rodinná firma s více než 150letou historií, která svou recyklační iniciativou a dalšími udržitelnými projekty významně přispívá k ochraně životního prostředí. Majitel firmy, pan Reinhard Schneider, usiluje na mezinárodní scéně o to, aby i další společnosti následovaly jeho příkladu a používaly pro své obaly recyklované plasty. Tedy jediný způsob, jak zajistit, aby oběhová ekonomika fungovala a udržovala plasty v uzavřené smyčce. V souvislosti s ochranou životního prostředí, uvedla firma v německém Mainzu do provozu nové výrobní centrum produktů Frosch a každoročně dobrovolně podstupuje audit EMAS, který již 11 let dokazuje, že společnost dodržuje zásady ekologických a udržitelných obchodních praktik, a trvale sleduje své cíle týkající se ochrany přírodních zdrojů.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist